Fin ljussättning förstärker Kaknästornets profil

Kaknästornet,

Stockholm, Sverige

Fin ljusättning förstärker Kaknästornets profil

Fasadbelysning med Philips armaturer
Fasadbelysning med ColorReach och ColorGraze
Vi är Valued Added Partner till Philips. Philips har väldigt bra ljusstyrning, både nätverksstyrning och DMX. Det ger flexibilitet i installationen
– Marcus Boij Haraldson, teknisk chef på Informationsteknik Scandinavia AB
Fin ljussättning förstärker Kaknästornets profil

Utmaningen

Teracom ville att hela tornet skulle belysas och grundljussättningen skulle uppfattas som vitt naturligt ljus. Man ville också ha möjlighet att göra spektakulära ljusspel med färgat ljus. Belysningslösningen skulle även vara energieffektiv. Den stora utmaningen var att Teracom ville använda färgat ljus.

Lösningen

Istället för att använda separata armaturer för vitt ljus och färgat ljus har vi av kostnads- och utrymmesskäl endast använt RGB-armaturer. Det var en utmaning att balansera blandningen mellan rött, grönt och blått så att tornet uppfattas som belyst i vitt. Jag tycker vi har fått ett bra resultat. Philips OPTIBIN-teknologi som gör att armaturer av samma typ ger samma färger underlättade så vi slapp justera varje enskild armatur, säger Marcus Boij Haraldson.

12 kraftfulla LED-strålkastare ColorReach belyser Kaknästornets betongfasad nerifrån och upp till den undre av de fyra balkongerna under restaurangen. 64 linjära LED-armaturer ColorGraze är placerade på de tre nedre balkongerna samt på en balkong över restaurangen och alla belyser tornet uppåt.

På den fjärde balkongen, alldeles under restaurangen, belyser fyra ColorReach-strålkastare tornets fasad uppåt. För att slippa dra nya styrkablar utnyttjades Teracoms befintliga nätverk för belysningsstyrningen. Alla armaturerna styrs enkelt från en pekskärm.

Belysning med LED RGB profilerar Kaknästornet

Fargsattning-kaknastornet

Team

Teknisk chef Informationsteknik Scandinavia AB

Daniel Ljung

KAM PCK & Outdoor Controls

Liknande projekt

Större chans att lyckas i fotboll med UV-C-belysning för desinfektion

PSV Eindhoven väljer Philips UV-C Air-desinfektionsbelysning för att skydda anläggningen mot bakterier och virus

UV-C-luftdesinfektion – 't Klaslokaal

Genom att installera Philips UV-C-desinfektion för övre luft är 't Klaslokaal Nederländernas första gym som desinficerar luft i träningsutrymmen.

Bourne Hill Stables och UV-C-desinfektion

Lär dig mer om hur Philips UV-C-ljuskällor hjälper till att se till att stjärnorna inom ridsporten är säkrare och friskare vid Bourne Hill Stables.