Uppfylla dina specialiserade belysningsbehov

Specialbelysning

Belysning kan göra en enorm skillnad – det är därför vi alltid utvecklar produkter som hjälper dig att arbeta och leva bättre.

Våra innovativa system för specialbelysning kan underlätta din vardag på många olika sätt, inklusive många som du inte trodde var möjliga.

Sortimentet med specialbelysning omfattar lampor för tre specifika segment: underhållning, UV-rening samt hälsa och industri. Alla lampor har utvecklats i nära samarbete med OEM-partners för att uppfylla dina behov på det mest effektiva sättet.

Underhållning

Gör dig redo att imponera på publiken. Vår banbrytande belysning har utformats för att uppfylla de höga kraven inom modern underhållning. Det innebär att artisterna ser bättre ut, att belysningsdesigner kan skapa spektakulära effekter och att installatörerna kan göra sitt jobb snabbt och enkelt. Framför allt innebär den höga hållbarheten hos våra lampor att de alltid kommer att klara sig tills ridån går ner.

Några av våra mest populära innovationer inom underhållning är:

  • MSR Gold: Socklar i guld möjliggör högre temperaturer
  • MSD och MSR Platinum: hög ljusintensitet och en mycket smalstrålande ljusfördelning
  • MSR Gold FastFit: innovativ sockel som gör det möjligt att snabbt byta lampa
  • MSR Gold MIniFastFit: mindre lampor som möjliggör mindre armaturer

Lägg till några av de här toppmoderna lamporna i ditt register så kan du ge publiken en minnesvärd kväll.

UV-C-desinfektion

Bakterier och virus som orsakar vanliga infektioner kan leva i vatten och luft, samt på ytor, även efter vanlig rengöring. Philips UV-C-ljuskällor har kraften att neutralisera dessa skadliga mikroorganismer.

Våra UV-C-lampor desinficerar ytor och föremål i många olika miljöer. Det omfattar bland annat sjukhus, skolor, kontor, fabriker, butiker och livsmedels- och dryckesindustrin, samt transportsätt som flygplan, bussar och tåg.

Philips UV-C-lampor kan även användas för att desinficera luft i ett rum och se till att ventilationssystemen är rena. De arbetar i de övre luftsystemen och desinficerar förbipasserande luft, öppna UV-C-system eller robotar som desinficerar rum och platser över natten eller medan rum inte används, samt i luftkonditioneringssystem.

För vattenrening kan Philips UV-C-lampor användas som dricks- och avloppsvattenrening i bostäder, industrier och kommunala anläggningar. De kan även användas för att desinficera vatten i simbassänger, bubbelpooler och fiskdammar.

Rening genom fotokatalytisk oxidation (PCO)

Fotokatalytisk oxidation är en process som förstör organiska ämnen genom oxidation. Tekniken lämpar sig väl för att avlägsna låga koncentrationer av föroreningar (ppb-nivå) från vatten, luft och ytor.

Insektsfälla

Varje år utgör insekter, skadedjur och flugor ett stort hot mot livsmedels- och dryckesindustrin. Ett av de mest effektiva sätten att eliminera problemet är att locka dem till en elektronisk insektsdödare. Effekten av den lockelsen avgörs dock framför allt av lamporna inuti insektsdödare och det är viktigt att förstå att inte alla lampor är likadana.

Olika användningsområden för UV-B

Philips har mycket tillförlitliga UV-B-ljuskällor med smalt och brett band av typerna TL (T12), PL-S och PL-L som är lämpliga för olika användningsområden som ljusterapi, jordbruk, härdning och välmående.

Vetenskap och industri

Vi har varit ett ledande belysningsföretag i över 120 år, vilket gör att vi har oöverträffade expertkunskaper när det gäller speciallampor för användning inom vetenskap och industrier. Ta till exempel vårt breda sortiment av halogenlampor. De har distorsionsfria kvartslampor, exakt glödtrådsplacering och ett färgåtergivningsindex på 100, vilket gör att de passar utmärkt för uppdragskritiska system. Vi har även Flexo Print TL/R-lampor, som har en inre reflektor och ger ett perfekt UVA-spektrum för bästa möjliga resultat vid flexografisk härdning.

Under årens lopp har vi märkt att professionella slutanvändare vill ha lampor med hög prestanda som de kan lita på och som är mycket prisvärda. Det är precis vad vi erbjuder, så att du kan ge dina kunder exakt det de behöver. Läs mer om vårt sortiment och specifikationer på nästa sida.

Hur kan jag hjälpa dig?

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om lampor för specialbelysning kan du kontakta ett försäljningskontor nära dig.