Bourne Hill Stables skapar en säkrare miljö med UV-C-belysning

Introduktion till Bourne Hill

Bourne Hill Stables

Horsham, Storbritannien

I Bourne Hill Stables bor några av de starkaste och friskaste tävlingshästarna. Här har man installerat Philips UV-C-belysning för att skydda hästarna mot sjukdomar som orsakas av virus och mikroorganismer.

Storbritannien anses med rätta vara det globala centret för hästavel. 2017 uppskattade PwC att fullblodsaveln bidrog med 425 miljoner pund till den brittiska ekonomin och gav upphov till över 19 000 jobb.
– Roland Standley, Bourne Hill Stables
Bourne Hills kundutmaning

Kundutmaningen

Liksom alla djur utsätts hästar för olika risker från virus och andra mikroorganismer. När en sjukdomsrisk uppstår måste de hållas isolerade och kan inte längre tävla. Nyligen ledde ett utbrott av ekvint herpesvirus (EHS-1) till att nästan 4 000 hästar blockerades i databasen för Federation Equine International och att internationella tävlingar stoppades i tolv europeiska länder. Detta utbrott kom efter ett stort utbrott av hästinfluensa, som kan ge allvarliga konsekvenser för hästarna och deras ägare.

Bourne Hills lösning

UV-C-belysningslösningen

Philips UV-C-produkter använder ultraviolett ljus för att inaktivera mikroorganismer och göra dem ofarliga för människor och djur. Efter konsultationen installerades 22 väggmonterade UV-C-desinfektionsenheter för övre luft hos Bourne Hill Stables.

Enheterna skapar en kontrollerad UV-C-zon i den övre delen av stallets gång. Luften desinficeras kontinuerligt när den passerar genom UV-C-zonen via naturlig konvektion, medan dagliga aktiviteter fortsätter nedanför. Systemet är noggrant utformat för att se till att varken hästar eller personal exponeras i hög grad för UV-C.

Liknande projekt

Större chans att lyckas i fotboll med UV-C-belysning för desinfektion

PSV Eindhoven väljer Philips UV-C Air-desinfektionsbelysning för att skydda anläggningen mot bakterier och virus

UV-C-luftdesinfektion – 't Klaslokaal

Genom att installera Philips UV-C-desinfektion för övre luft är 't Klaslokaal Nederländernas första gym som desinficerar luft i träningsutrymmen.