Nederländernas första gym med UV-C-ljus för att desinficera luft

't Klaslokaal

't Klaslokaal

Bloemendaal, Nederländerna

Genom att installera Philips UV-C-desinfektion för övre luft är 't Klaslokaal Nederländernas första gym som desinficerar luft i träningsutrymmen.

I vårt gym har alla hygien- och avståndsregler enligt RIVM1 införts. Jag är övertygad om att våra UV-C-lampor utgör ett värdefullt bidrag för att se till att luften i de övre delarna av våra träningsutrymmen är desinficerade. Man tränar i ett desinficerat rum och vi är först att introducera detta i Nederländerna. Jag tror att aerosoler är en stor del av problemet och jag vill stå för det senaste och vara en del av lösningen. Om det kommer en andra våg är vi redo för den.¹
– Toby Timmers, zaakvoerder 't Klaslokaal ¹ Institutet för hälsa och miljö i Nederländerna
Philips UV-C-desinfektion för övre luft, takmonterad i 't Klaslokaal

Kundutmaningen

‘t Klaslokaal är ett gym i Bloemendaal, Nederländerna. När covid-19-pandemin tog fart och nedstängningar infördes behövde ägaren Toby Timmers anpassa sig snabbt och komma på nya sätt att undvika konkurs. Trots alla ansträngningar och anpassningar, inklusive aerobics-klasser via Zoom och pass på parkeringsplatsen led verksamheten. Han var tvungen att stänga sitt exklusiva damgym och anpassa sig.

Nederländernas första gym med UV-C-belysning för att desinficera luft i träningsutrymmen

Rätt belysning

Toby Timmers var tidigare entreprenör men började på ny bana och tog fram ett nytt koncept: ett desinficerat gym där det är lätt att träna med ett avstånd på 1,5 m utan att oroa sig över att komma för nära andra inomhus där virus kan spridas. Utöver utmärkt ventilation installerade han fyra Philips UV-C-desinfektionsenheter för övre luft i sitt gym. De har utformats för att monteras i tak för att desinficera luften i de övre delarna av ett rum inom många olika användningsområden.

Philips takmonterad luftrenare med UV-C-desinfektion

UV-C-strålarna fördelas på enhetsnivå och över, vilket ger en tyst desinfektion av en stor mängd luft i ett rums övre utrymmen, samtidigt som affärsverksamheten kan fortsätta nedanför enheten. Philips PL-S TUV-lampa medföljer: 4 × 9 W. UV-C-ljus har visat sig effektivt när det gäller att avaktivera testade patogener.1

1Reed, N.G. 2010. The history of ultraviolet germicidal irradiation for air disinfection. Public Health Reports January-February, 125(1):15–27.

Liknande projekt

Större chans att lyckas i fotboll med UV-C-belysning för desinfektion

PSV Eindhoven väljer Philips UV-C Air-desinfektionsbelysning för att skydda anläggningen mot bakterier och virus

Bourne Hill Stables och UV-C-desinfektion

Lär dig mer om hur Philips UV-C-ljuskällor hjälper till att se till att stjärnorna inom ridsporten är säkrare och friskare vid Bourne Hill Stables.