Styrbart ljus  för höga tak

Styrbart ljus för höga tak

Med belysningskonceptet GreenWarehouse har Gothenburg Ro/Ro Terminal fått en energieffektiv och miljöanpassad belysning som kräver minimalt underhåll. CO2-utsläppen kommer att minska med 143 ton per år. Med ljusstyrningen beräknas armaturerna få en livslängd på 90 000 timmar. Det blir cirka 20 år – och då finns 70 % av ljuset kvar.

Göteborgs hamn,

Sverige

Med belysningskonceptet GreenWarehouse har Gothenburg Ro/Ro Terminal fått en energieffektiv och miljöanpassad belysning som kräver minimalt underhåll.

Höga takhöjder var tidigare förknippat med dyra belysningsinstallationer och höga driftkostnader. Underhållet var komplicerat och det var svårt att integrera styrsystem. Med belysningssystemet Green- Warehouse öppnas helt nya möjligheter. GreenWarehouse är en paketlösning med dimbara LED-armaturer och trådlös närvarostyrning. Närvarosensorn sitter i en liten låda bredvid LED-armaturen. Styrningen och intelligensen är inbyggd i själva armaturen. Systemet är flexibelt och enkelt att konfigurera i zoner – allt för en effektiv och framtidssäkrad lösning.
Vi ville säkerställa att vi fick ett tillfredsställande ljus som är komfortabelt att arbeta i. Vi tittade även på andra belysningslösningar, men med Philips lösning blev det färre armaturer attinstallera än med andra leverantörers. Dessutom verkade LEDarmaturen GentleSpace robust.

- Anders Vaernholt, Infrastructure Manager på Gothenburg Ro/Ro Terminal AB

Höga takhöjder var tidigare förknippat med dyra belysningsinstallationer och höga driftkostnader. Underhållet var komplicerat och det var svårt att integrera styrsystem. Med belysningssystemet Green- Warehouse öppnas helt nya möjligheter. GreenWarehouse är en paketlösning med dimbara LED-armaturer och trådlös närvarostyrning. Närvarosensorn sitter i en liten låda bredvid LED-armaturen. Styrningen och intelligensen är inbyggd i själva armaturen. Systemet är flexibelt och enkelt att konfigurera i zoner – allt för en effektiv och framtidssäkrad lösning.

Utmaningen

Gothenburg Ro/RO Terminals belysning, som var tänd till 100 % 4 500
timmar per år, var föråldrad och krävde stora underhållsinsatser. De ville sänka våra underhålls- och energikostnader. Dessutom ville de ha ett bättre ljus med bättre färgåtergivning.

Lösningen

Gothenburg Ro/Ro Terminal bytte ut SON-armaturerna – en mot en – mot LED-armaturen GentleSpace LED 165W med närvarodetektering. Detta kombinerades med GreenWarehouse som är en paketlösning med dimbara LED-armaturer och trådlös närvarostyrning. Närvarosensorn sitter i en liten låda bredvid LED-armaturen.

Styrningen och intelligensen är inbyggd i själva armaturen. Systemet är flexibelt och enkelt att konfigurera i zoner – allt för en effektiv och framtidssäkrad lösning.

gentlespace-greenwarehouse

GentleSpace GreenWarehouse

Detta genomtänkta system gör det lätt för byggfirmor och fastighetsförvaltare att maximera energibesparingarna. Här har toppmodern LED-belysning smidigt integrerats med ett lättanvänt och tillförlitligt styrsystem i ett nätverk. När situationen på arbetsytan ändras kan slutanvändarna själva ändra ljusregleringen och tidsinställningarna efter behov.

Visa produkt

Förbättrar ljusmiljö och drftskostnader

Philips-goteborgshamn-lagerlokaler-lagerbelysning-LED-greenwarehouse

Team

Anders Vaernholt

Infrastructure Manager, Gothenburg Ro/Ro Terminal

Martin Augustsson

Philips, Key Account Manager