Den första kommersiella kedjan i Polen som använder UV-C-desinfektion

Introduktion till Spolem

Spolem-butiker

Ozorków, Polen

Philips UV-C-desinfektionsenheter minskar kontamineringsrisken för kunder och medarbetare i ”Społem”-butikerna och ökar säkerheten och bekvämligheten under shoppingen. 

Vi anser att investeringen i Philips UV-C-desinfektionsenheter understryker kvaliteten och trovärdigheten hos vårt varumärke, särskilt i en så svår situation som coronavirus-pandemin.”
Agnieszka Derlecka, VD för ”Społem”-butikerna, Ozorków
Spolems kundutmaning

Utmaningen

Społem är en av de största butikskedjorna i Polen och har mer än 3 000 butiker. I syfte att skydda personal och kunder under pandemin ville Społem bibehålla de högsta sanitära förhållandena, så att man kunde förhindra spridningen av sjukdomar. Det konstanta kundflödet gjorde dock detta till en verklig utmaning.

Spolems lösning

Lösningen

Philips UV-C-desinfektionsenheter för övre luft monterades i taken. Dessa avger kontinuerlig UV-C-strålning i den övre delen av butiken, vilket gör det möjligt för kunderna att fortsätta shoppa när enheterna är igång. För ytdesinfektion installerades UV-C-lysrörsrännor, som aktiveras automatiskt när ingen är närvarande.

Liknande projekt

EDEKA Tyskland

EDEKA Clausen, från Tyskland, valde Philips UV-C desinfektionsbelysning med luftrenare för att skydda sina butiker mot bakterier och virus.

to.market – Italien

UV-C-desinficering av ytor och luft ger extra skydd till personal, kunder och konsumenter i butiker i Milano.