Virusinaktivering med UV-C hjälper till att skydda lärare och elever

UV-C-luftdesinfektion i skolbyggnader

UV-C-luftdesinfektion i skolbyggnader

Amsterdam, Nederländerna

Säker återöppning av skolor är ett stort bekymmer efter covid-19-pandemin, men implementering av virusinaktiverande Philips UV-C-desinfektion för övre luft bidrar till att skydda lärare, personal och elever. 

Vår Philips UV-C-desinfektion
Philips väggmonterade luftrenare med UV-C-desinfektion för övre luft inaktiverade 99,99 % av SARS-COV-2, det virus som orsakar covid-19, i luften i ett rum inom 10 minuter.
Takhängd luftrenare med UV-C-desinfektion

Kundutmaningen

Skolorna står inför en stor utmaning när det gäller att tillhandahålla utbildning av hög kvalitet i säkra och engagerande klassrum där nya sociala hälsostandarder gäller. Utrymmen där många människor samlas måste vara säkra och så fria som möjligt från virus. Genom att välja UV-C-belysning för desinfektion gör skolorna mer än välkända åtgärder som frekvent ventilation, vilket ofta bara är delvis effektivt eller ekonomiskt ohållbart. Åtgärder för behandling av luften kan vara det bästa sättet att hålla virus som SARS-CoV-2 och säsongsinfluensa borta.

Väggmonterad luftrenare med UV-C-desinfektion

Lösningen

Philips UV-C-desinfektionsbelysning för övre luft garanterar en snabb och nästan fullständig desinfektion av luften i ett rum. Med hjälp av naturlig konvektion eller mekanisk ventilation rör sig luften till rummets övre lager. Här kommer luften i kontakt med desinficerande UV-C-ljus innan det återigen blandas med luften i de nedre delarna av rummet. Det ger extra skydd för elever och personal i rum där ventilationen ofta är begränsad.

Philips väggmonterade luftrenare med UV-C-desinfektion inaktiverade 99,99 % av SARS-COV-2, det virus som orsakar covid-19, i luften i ett rum inom 10 minuter. Efter 20 minuter låg viruset under mätbara nivåer.*

1Detta bygger på forskning som har utförts av Innovative Bioanalysis, ett laboratorium som är certifierat enligt CAP, CLIA och AABB. Här finns rapporten om du vill ha mer information om resultaten för UV-C-desinfektion av luft.

Liknande projekt

Större chans att lyckas i fotboll med UV-C-belysning för desinfektion

PSV Eindhoven väljer Philips UV-C Air-desinfektionsbelysning för att skydda anläggningen mot bakterier och virus

UV-C-luftdesinfektion – 't Klaslokaal

Genom att installera Philips UV-C-desinfektion för övre luft är 't Klaslokaal Nederländernas första gym som desinficerar luft i träningsutrymmen.