En världspremiär i Ekinox Arena

Belysning av Ekinox inomhusarena

ArenaVision LED skapar särskilda ljuseffekter för underhållningsbelysning som normalt kräver särskilda armaturer för scenbelysning

teaser
Vi behövde en belysningslösning för både basketmatcher och shower. ArenaVision LED-strålkastare behövde därför lysa upp inte bara spelområdet utan även scenen och de allmänna utrymmena.
– Fabrice Pacquelet, chef för JL Bourg basketklubb
teaser

Kundutmaningen

2011 bestämde sig Bourg-en-Bresse Agglomeration (BBA) för att renovera sitt mässcenter Ainterexpo. Centret byggdes på 1970-talet och hade tre hallar. I början av detta år lade man till en fjärde hall med en yta på 9 940 m2. Tack vare modulsystemet för läktarna och den tekniska plattformen kan huvudhallen användas för föreställningar i 360°. Det behövdes ett exceptionellt belysningssystem för denna moderna miljö, och det var så ArenaVision LED kom in i bilden.

Rätt belysning

Strålkastarna behövde inte bara lysa upp spelområdet utan även scenen och de allmänna utrymmena. Det var även viktigt för JL Bourg basketklubb att kunna släcka strålkastarna helt och sedan slå på dem igen några sekunder senare för showdelen före matchen, vilket inte hade varit möjligt med metallhalogenlampor. ArenaVision LED kan lysa med full effekt på bara några sekunder.

Fördelar

Fördelar
ArenaVision LED

ArenaVision LED

Philips ArenaVision LED-strålkastarsystem är en innovativ LED-lösning för planbelysning som stödjer den senaste standarden för TV-sändningar och har en styrplattform för att skapa …

Belysning av Ekinox inomhusarena

Foto gr

Teamet

Kund
Arkitekt

Pierre Barillot

Installatör

INEO

Fotograf

Liknande projekt