Vertikalt jordbruk

Upptäck ditt vertikala odlingsrecept för tillväxt

Innovativ jordbruksteknik innebär att växter nu kan odlas i inomhusmiljöer utan solljus. Denna odlingsprocess brukar kallas vertikalt jordbruk eller stadsodling och är perfekt för att föröka unga växter, odla färdiga grödor och odla friskare grödor utan bekämpningsmedel. Den maximerar produktionen med hjälp av banbrytande belysning för vertikalt jordbruk för att lysa upp flera lager av grödor, vilket ger en högre avkastning på en mindre yta.

Med våra omfattande kunskaper om belysning och växter kan Philips LED för växtodling ge vertikala odlare råd om framgångsrik odling av grödor med LED-lampor. Vi delar även med oss av tips om de mest tillförlitliga teknikerna och LED-belysningsprodukterna för vertikal odling av grödor inomhus.

Fördelar med vertikalt jordbruk med Philips LED-belysning

Förutsägbar tillväxt

Färska produkter året runt utan att oroa sig över sjukdomar, klimat eller bekämpningsmedel. 

Högre kvalitet

Specifika tillväxtrecept för bättre smak, näringsvärde och hållbarhetstid.

Högre avkastning

En kontrollerad miljö med mindre avfall och korta produktionscykler året om.

Användning i vertikalt jordbruk

Tekniker för vertikalt jordbruk eller stadsodling varierar stort vad gäller utrymme, teknik och investeringar i tid och pengar som behövs för att skapa dem. Dessa fyra olika användningsområden ger en uppfattning om de fördelar du kan förvänta dig med vertikalt jordbruk, beroende på vad du har för mål.

Växtfabrik

Large-scale production, ideal for cultivating in a customized, closed indoor vertical farming environment of more than 2000 m².

Klimatkammare

Klimatrum är avsedda för småskalig produktion, till exempel förökning av unga plantor eller forskning om effekterna av ljus på en gröda.

Lagerodling

At less than 1000 m², a warehouse farm can be placed in an existing building or warehouse for small-scale city farming production.

Container

For research purposes, standard, ready-to-use containers with 20 to 30 m² of growing surface are easy way to start and have a fast turnaround.

Våra beprövade recept för tillväxt inom vertikalt jordbruk

GrowWise

GrowWise Center

På Philips GrowWise Research Center studerar våra experter de förutsättningar som krävs för att optimera planttillväxten. Detta inkluderar den effekt som olika typer av vertikala jordbruksbelysningar, klimatsystem, näring, bevattning, sensorer och datainsamling kan ha på plantans hälsa och kvalitet. Det gör det möjligt för oss att utveckla tillväxtrecept för vertikala odlare som kommer att producera specifika egenskaper och skapa friskare anläggningar med högre avkastning.

Titta på 360°-presentationen och upptäck GrowWise hos Signify

Produkter för vertikala jordbruk

GreenPower LED-produktionsmodul

En belysningsmodul för vertikalt jordbruk för flerskiktsodling av örter och bladgrönsaker. Omfattar det perfekta ljusreceptet för högre avkastning, bättre kvalitet, högre förökningsframgångar och produktion året runt. En dynamisk version gör att du kan justera LED-färgerna och ljusnivåerna individuellt.

GrowWise-styrsystem

Det här styrsystemet för belysning till vertikalt jordbruk är ett enkelt sätt att skapa och använda anpassade ljusrecept som uppfyller behoven hos specifika grödor samt förbättrar kvaliteten och produktiviteten. Programvaran kan styras från en mobil enhet eller en klimatdator och kan användas med GreenPower LED-produktionsmodulen Dynamic.

GreenPower LED toplighting

Styr både belysning och temperatur separat för att optimera ljusnivåerna och få mer kontroll över odlingsförhållanden. Förkortar tillväxtcyklerna och ökar avkastningen i växthus utan glas. LED toplighting kan förkorta tillväxtcykeln, öka avkastningen och minska energiförbrukningen.

Bloggar om vertikalt jordbruk

Kontakta oss

Kontakta certifierade partner

Philips-produkterna säljs via ett globalt nätverk av certifierade partner. Hitta partner i din region om du vill ha mer information om Philips LED-växtbelysning.

Kontakta Philips

Vilken är den bästa LED-växtbelysningen för din situation? Vi finns här för att hjälpa till. Använd vårt formulär för att skicka en förfrågan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Philips LED-belysning för växtodling genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Gå med i vårt team

Vill du veta mer om din lösning för tillväxt och gå med i vårt team? Ta en titt på vår karriärsida om du vill ha mer information.