Philips-ljusrecept

Öka tillväxten med ett Philips-ljusrecept

Med Philips LED-växtbelysning får du mycket mer än bara belysning. Du får ett Philips-ljusrecept, dvs. skräddarsydda instruktioner för belysning som har utformats för att hjälpa dig uppnå de bästa resultaten för just din gröda och dina specifika förhållanden. Med Philips-ljusrecept kan grödorna dra nytta av årtionden av kunskap och forskning om LED-växtbelysning för växtodling som används för att odla olika grönsaker, frukter och blommor. Ett ljusrecept är den snabbaste vägen till tillväxt för alla grödor.

Delar i ett Philips-ljusrecept

Philips-ljusrecept hanterar alla de delar av belysning som styr plantornas tillväxt. De är resultatet av hundratals försök och projekt som har utförts av Philips Horticulture Lighting, odlare och forskare för att undersöka hur LED-belysning påverkar olika grödor och växtfaser hos plantor. I dag erbjuder vi ett brett utbud av ljusrecept som bygger på beprövade resultat för specifika sorter, tillväxtfaser och odlingsvarianter. Från vävnadsodling, förökning och späda plantor till unga växter, krukväxter och high wire-odlade grönsaker.

 • Ljusnivå

Den mängd ljus som lyser på en planta (i µmol/s2). En del grödor, t.ex. gurkor, älskar höga ljusnivåer, medan andra föredrar lägre ljusnivåer. Vårt ljusrecept anger de bästa ljusnivåerna för specifika grödor.

 • Spektrum

Spektrumet är intervallet från ultraviolett till infrarött som påverkar plantornas tillväxt. Plantor är särskilt känsliga för en blandning av rött och blått ljus och alla ljusrecept anger färgen på LED-belysningen.

 • Enhetlighet

Enhetlighet är hur jämnt ljuset sprids över alla grödor, inte bara de i mitten. Enhetligt ljus säkerställer enhetlig tillväxt hos plantorna och gör automatisk skörd möjlig.

 • Tidsinställning

Ett salladshuvud behöver ungefär 14 timmar ljus varje dag, medan basilika föredrar 20 timmar ljus om dagen. Det kan även förändras beroende på årstid. Ett ljusrecept anger när belysningen ska slås av och på för att få bästa resultat baserat på din geografiska plats.

Vad är ett ljusrecept?
Så här förbättrar LED-belysning grödan

Så här förbättrar LED-belysning grödan

LED-växtbelysning kan förbättra många aspekter av verksamheten. Det beror på grödan, miljön, ljusreceptet och andra faktorer. Odlare har uppnått följande fördelar med Philips GreenPower LED-lösningar och ljusrecept:

 • Högre avkastning
 • Kortare tillväxtcykler
 • Bättre kvalitet och enhetlighet hos grödan
 • Fler plantor i samma utrymme
 • Energibesparingar
 • Högre grobarhet, rotning och multipliceringsfaktor
 • Förbättrad/kontrollerad process för längdtillväxt

Philips GrowWise-styrsystem – anpassade ljusrecept för fullständig flexibilitet och styrning

Philips GrowWise-styrsystem ger fullständig flexibilitet och styrning över belysningen i syfte att förbättra grödans kvalitet, produktiviteten och drifteffektiviteten. Det gör att du enkelt kan skapa och köra anpassade ljusrecept på dimbar och färgreglerbar växtbelysning. Det här systemet kan anslutas till klimatstyrning eller växthushanteringssystemet för att förenkla driften. Det har utformats för vertikalt jordbruk, växthus eller forskningsanläggningar för att optimera avkastningen.

Skapa anpassade ljusrecept med Philips GrowWise-styrsystem

Belysnings- och odlingsbloggar

Nattarbete i växthuset för Signify

Ta reda på varför kvällstid är den bästa tiden för att få exakta mätningar av LED-belysningen i ett växthus.

Hur påverkar ljus växter och människor på olika sätt?

Växter och människor reagerar olika på ljus. Människor behöver bara relativt lite ljus för att kunna se, jämfört med växter som behöver ljus som tillväxtmotor.

Myter kring ”vitt ljus”

Tränger grönt ljus djupare in i växtmassan? En intervju med vår växtspecialist.

Projekt: Bejo Zaden

Projekt: Bejo Zaden

”Vi har faktiskt fördubblat våra odlingstimmar per dag. Normalt blommar våra grödor bara en gång om året, men nu när vi har den här dynamiska LED-belysningslösningen kan våra grödor blomma flera gånger om året.”

Philips GreenPower-produkter

Philips GreenPower LED toplighting

Philips LED-baserade toplighting för belysning ovanifrån till växthus är lätt att installera och kräver inga vattenkylningssystem.

Philips GreenPower LED toplighting compact

Gör ett enkelt byte från HPS till alla fördelarna med LED-toplighting i din befintliga HPS-anordning och spaljékonstruktion.

Philips GreenPower LED interlighting

Philips LED-baserade toplighting för belysning ovanifrån till växthus är lätt att installera och kräver inga vattenkylningssystem.

Philips GreenPower LED-blomlampa

Philips LED-baserade toplighting för belysning ovanifrån till växthus är lätt att installera och kräver inga vattenkylningssystem.

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

En dynamisk modul som gör att du kan justera LED-färgerna och ljusnivåerna individuellt.

GrowWise-styrsystem

Philips GrowWise-styrsystem ger fullständig flexibilitet och kontroll över belysningen för att förbättra grödans kvalitet, produktiviteten och drifteffektiviteten.

Kontakta oss

Kontakta certifierade partner

Philips-produkterna säljs via ett globalt nätverk av certifierade partner. Hitta partner i din region om du vill ha mer information om Philips LED-växtbelysning.

Kontakta Philips

Vilken är den bästa LED-växtbelysningen för din situation? Vi finns här för att hjälpa till. Använd vårt formulär för att skicka en förfrågan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Philips LED-belysning för växtodling genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Gå med i vårt team

Vill du veta mer om din lösning för tillväxt och gå med i vårt team? Ta en titt på vår karriärsida om du vill ha mer information.

Är du intresserad?

Läs mer om LED-belysning för växthus genom att läsa våra senaste artiklar och fallstudier.