Lyft fram det bästa hos färska livsmedel med anpassade LED-recept

Fördelar med färskvaror i korthet

Fördelar med färskvaror
Den bästa presentationen

Enligt forskning minns människor färgen på färska produkter som mer mättade än de egentligen är. När det gäller att faktiskt välja en produkt går konsumenternas preferenser ännu längre och de vill ha en färg som är ännu mer mättad än vad de minns. Rätt ljusrecept kan optimera presentationen och förbättra försäljningen. 

Bevara kvaliteten

Dålig belysning påverkar kvaliteten på färskvaror. Rätt belysningskoncept bidrar till att hålla maten fräsch längre, vilket innebär längre hållbarhetstid och mindre avfall.

Skapa en minnesvärd upplevelse

LED-belysningskoncept för färska livsmedel kan hjälpa till att göra skillnad i färskvaruavdelningen genom att förbättra både presentation och kvalitet på de mest ömtåliga produkterna.

Vad är möjligt med LED-belysningskoncept för färska livsmedel

Kunderna vet av erfarenhet att om maten ser bra ut kommer den även smaka bra. Titta i vår portfölj med LED-recept som visar färskvaror i bästa möjliga ljus, samtidigt som de hjälper till att minimera avfallet. 

Läckert skivat kött

Forskning visar att kunderna föredrar kött som har en rik och mättad färg. Våra Fresh Food Rose LED-armaturer har utvecklats tillsammans med återförsäljare och köttspecialister för att förbättra köttets röda färg och bromsa missfärgningar, vilket innebär mindre avfall.

Optimal belysning för färsk fisk

Fräscha varor driver butikernas tillväxt. Oavsett om det är kött eller ost, frukt och grönsaker, fisk och skaldjur, är det fräschören som lockar in fler kunder i fysiska butiker ju fräschare maten ser ut.

Frukt och grönsaker

Det är på färskvaruavdelningen som kundernas lojalitet grundläggs och det är ofta den viktigaste grunden till ett besök i butiken. Frukt och grönsaker utgör särskilda utmaningar, eftersom de är levande vävnader.

Fyllig och krämig ost

När osten exponeras för ljus börjar fettet att oxidera, vilket först förändrar utseendet och sedan skadar smaken. Vårt Fresh Food Champagne-koncept visar det här ömtåliga livsmedlet på ett vackert sätt, samtidigt som varorna behåller sin fräschör och kvalitet.

Perfekt potatis

Ljuset har en viktig roll när det gäller att potatis blir grön – om den förvaras ordentligt i mörkret uppstår inga gröna fläckar. Det är förstås inte möjligt i en matvarubutik. Vårt ljusrecept kan hjälpa till att hålla potatisarna fräscha.

Vackra bröd och bakverk

Inget går upp emot doften av färskt bröd och bullar som fortfarande är varma från ugnen. Belysningen kan göra dem ännu mer lockande. Fresh Food Champagne LED-armaturer gör att brödet ser frasigt, aptitligt och oemotståndligt ut.

Projekt

EDEKA Hamburg

EDEKA Hamburg har skapat en bättre shoppingupplevelse genom att installera LED-belysning som styrs av programvaran Interact Retail.

Kontakt

Kontakta vårt lokala kontaktcenter för frågor och mer information.

Nedladdningar

Mer om belysning för …