Rose: Den bästa belysningen för att begränsa missfärgning av skivat kött

Relevant färskvaruavdelning

Varför är färskvaruavdelningen relevant?

Fräscha varor driver butikernas tillväxt. Oavsett om det är kött eller ost, frukt och grönsaker, fisk och skaldjur, är det fräschören som lockar in fler kunder i fysiska butiker. Ju fräschare maten ser ut, desto mer uppmärksamhet får den.
Rätt belysning framhäver färgerna och texturerna hos färskvaror och lockar kunderna att stanna och köpa. Dessutom förbättrar belysningen den totala butiksupplevelsen och har en positiv effekt på försäljningen av färskvaror.

Läckert skivat kött

Läckert skivat kött

Forskning visar att kunderna föredrar kött med en djup och mättad färg. Utmaningen är att när det lyser mer ljus på köttet missfärgas det och ser mindre lockande ut snabbare. Våra Fresh Food Rose LED-armaturer är särskilt utvecklade i samarbete med återförsäljare och köttspecialister för att förbättra köttets röda färg och bromsa missfärgningar, vilket leder till ökad försäljning och mindre avfall.

Upplev Rose: LED-receptet för färskt skivat kött

Vår forskning:

Till att börja med missfärgas olika typer av kött i olika takt. För det andra påverkas missfärgningen mer av ljusnivån än av ljusets spektrum.

Det finns dock fördelar med att välja rätt ljusspektrum. Genom att använda rätt spektrum kan detaljhandlarna antingen fördröja missfärgningar och få längre hållbarhetstid, eller använda högre ljusnivåer för mer iögonfallande skyltning. I det första fallet kan hållbarhetstiden förlängas med upp till 20 % vid belysningsnivåer som motsvarar traditionell belysning. I det senare fallet kan återförsäljarna använda ljusnivåer som är upp till 30 % högre för att uppnå en hållbarhetstid som är densamma som med traditionell belysning.

Forskning om Rose-ljus för köttlösningen

Skapa en effektfull atmosfär (och minska samtidigt avfallet)

Har du svårt att hitta balansen mellan att erbjuda ett stort utbud av färskvaror, samtidigt som du minimerar avfallet? Och dessutom skapar en inspirerande köpupplevelse? Rätt belysning kan ha stor inverkan på hur framgångsrik färskvaruavdelningen är. Accentbelysning för färska livsmedel är den perfekta lösningen för en läcker skyltning samtidigt som du förlänger färskvarornas hållbarhetstid.

Kontakt

Kontakta vårt lokala kontaktcenter för frågor och mer information.

Nedladdningar

Mer om belysning för …