Kreativ mötesscen tack vare ny belysning

Nordic Light Hotel ville skapa en central mötesplats fylld av ljusupplevelser. Man vågade tänka atmosfär, helhet och rumsgestaltning – och inte bara belysning.

Light Meetings,

Stockholm, Sverige

Nordic Light Hotel ville skapa en central mötesplats fylld av ljusupplevelser.

Belysningen i ett mindre mötesrum
Philips belysning i korridor på Light Meetings
Vi scannade marknaden och då stod det klart att Philips är världsledande inom LED, Lars Pihl, designer och kreativ ledare på Nordic Light Hotel.
Mötesrum på Nordic Light Hotel

Utmaningen

Den unika mötesplatsen Light Meetings behövde både vitt och färgat LED-ljus för att skapa en dynamisk miljö fylld av ljusupplevelser. Tillsammans med Philips vågade man tänka atmosfär, helhet och rumsgestaltning och inte bara belysning.

Lösningen

Vi ville skapa en belysning som lyfte fram ’storyn’ En stad i staden.Belysningen skulle gestalta gator i mötesmiljön – där människorna är en viktig komponent när de träder in i eller går ut ur ljuset. Vi ville ha en kombination av funktionell belysning och upplevelseljus – enljussättning som samtidigt skulle vara flexibel och enkel att anpassaefter situation och behov, säger Lars Pihl.

Det svarta undertaket ientrén symboliserar natthimlen och det nedåtriktade ljuset frånStyliD på 3-fasskena gatuarmaturer leder vägen genom lokalen. LED-slingorna iColor Flex RGB – som är doltmonterade där tak och vägg möts – ger staden ett atmosfäriskt ljus. I mötesrummen är infällda Fugato LED RGB och StyliD på3-fas-skena installerade. Alla rummen har en enkel och pedagogisk touchdisplay på väggen.

"Hållbart ljus är lika naturligt för oss som att använda hållbara material i andra sammanhang. Initialt blev investeringen dyr, men eftersom LED är hållbart och i princip underhållsfritt tjänar vi in stora personalkostnader. När man har en tanke om hur man kan berika ett möte med en palett av upplevelsemöjligheter och sedan får veta att hela paletten används – då är det fantastiskt. Då har vi tillfört något för att öka kommunikationen mellan gästerna. Vi har nått visionen – så känns det", säger Lars Pihl.

En palett av ljusupplevelser

Mötesrum på Nordic Light Hotel

Team

Lars Pihl, designer och kreativ ledare

på Nordic Light Hotel

Andreas Hybertsen

Sales Manager/KAM

Svante Pettersson

Creative Director

Liknande projekt