Ett extra skydd med Philips UV-C-luftdesinfektion

Lyser vägen till det ”nya normala”

Pomme D'Api-skolan, Madrid, Spanien

Med hjälp av UV-C-desinfektion gav Philips sinnesro till såväl elever och föräldrar som personal på Pomme D’Api-skolan i Madrid genom att skapa en säkrare inomhusmiljö utan att störa lugnet i klassrummen.

Philips UV-C-luftrenare ger ett extra skydd och gör att vi inte längre behöver använda munskydd. Liknande åtgärder borde vidtas på platser där många människor befinner sig.
– Sébastien Dumas, lärare på Pomme D'Api-skolan
Philips UV-C-luftrenare

Kundutmaningen

Att få lärarna att känna sig säkra utan munskydd när de undervisar var för Pomme D'Api ett avgörande steg i anpassningen till det ”nya normala”. I skolor med den här åldersgruppen – barn från 2 till 6 år – sprider sig virus och andra infektioner snabbt, och det är svårt att upprätthålla åtgärder för social distansering när barnen är så pass unga. Syftet var att införa ett effektivt system som skulle vara enkelt att använda och underhålla för att hålla skolan fri från virus, utan att störa lektionerna.

Philips UV-C-luftrenare

Effektivitet, lönsamhet och hållbarhet

Två Philips UV-C-luftrenare installerades för att hjälpa Pomme D'Api att uppnå sitt mål. På så sätt kunde eleverna återgå till undervisning utan munskydd och utan något behov av social distansering eller mindre klasstorlekar – och utan rädsla för infektion. UV-C-luftdesinfektion är en beprövad lösning som inaktiverar upp till 95 % av ett rums mikroorganismer på bara en timme1. Den är portabel, kan användas även när folk befinner sig i rummet och är tyst, vilket säkerställer att den inte stör barnens lärande.

Testresultat från Henan Zhongke Lianchuang Test Service Co., Ltd: Philips UV-C-desinficeringsenhet (UVCA200) användes under 60 minuter respektive 120 minuter i en testkammare på 80 m³ och den bakteriedödande frekvensen för naturliga bakterier i luften var ≥95 % i samtliga tester, vilket uppfyller kraven enligt WS/T648-2019 (Allmänt hygieniskt krav för luftdesinficerande maskin).

Liknande projekt