Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Bostadsområden –

  vackra när det skymmer

  Estetisk förbättring

  På kvällarna vill vi koppla av – och kanske bara njuta av landskapet under en avkopplande kvällspromenad. Ta fram det bästa i stadsmiljöerna med flexibelt vitt ljus som är en ren fröjd för ögat. Det förhöjer utseendet på både traditionella och moderna byggnader och ger växtlighet det där friska, grönskande utseendet.
  Philips strålkastarsystem med vitt ljus ger ett lyft för de vackra detaljerna på det kungliga slottet i Stockholm

  Prestanda som människor uppskattar

   

  Vitt ljus är idealiskt för både dekorationsbelysning och funktionell belysning på allmänna platser, I en undersökning angav nästan 90 % av de svarande att vitt ljus ser mer autentiskt ut än det traditionella gula ljuset från natriumbelysning. Den naturliga känslan får människor att känna sig som hemma i innerstaden.

  Människor betraktar en staty belyst med vitt ljus från Philips
  Väl upplyst torg med vitt ljus från Philips

  Hjälper städer att växa

   

  I många moderna städer tar man belysningen på största allvar och det vita ljuset ökar i popularitet bland dessa. Ordföranden i Somosaguas samfällighetsförening, Madrid, Spanien säger ”Belysningen uppfyller våra strikta estetiska krav. Det vita ljuset ligger närmare naturligt ljus, vilket ökar känslan av säkerhet och livskvaliteten för dem som bor i området – dessutom ökar det värdet på fastigheter i området.

  Mäta människors uppfattning av ljusfärg

   

  Vitt ljus innebär enorma förbättringar jämfört med traditionell belysning. Det är bevisat. 2005 utfördes fälttestet EVALUM* i Lyon, Frankrike för att undersöka vad människor tycker om olika belysningstyper. Studenter som bodde på INSA:s universitetsområde samt boende i stadens så kallade ”sjätte arrondissement” ombads delta och utvärdera olika ljuskällor.

   

  Resultaten visade att människor tydligt föredrog ljuskällor med varmt, vitt ljus med en färgtemperatur på 3000 K. De var mer belåtna med dessa lampor än de gula högtrycksnatriumlamporna och ljuskällor med kallt vitt ljus (4 000–4 200 K).

   

  * EVALUM: Evaluation de lumières urbaines pour un éclairage durable (Utvärdering av ljuskällor för hållbar belysning).