Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Bättre ljus

  lägre energiförbrukning

  Energieffektivitet  


  Toppmoderna vita ljuskällor som MASTER CosmoWhite hjälper städer att växa. De är inte bara mer energieffektiva än de konventionella alternativen – det rena vita ljuset upplevs också som starkare än det faktiskt är. Det innebär att du kan göra invånarna nöjda och ändå minska ljusflödet med upp till hela 30 %, vilket sparar pengar för kommunen.

   

  Gata belyst med energieffektivt vitt ljus från Philips

  Kan vitt göra dig grönare?


  Vitt ljus ger dig en mängd olika nya sätt att spara energi och hjälpa miljön. Den upplevt högre ljusstyrkan hos vitt ljus gör att du kan öka stolpavståndet mellan armaturerna vid nya installationer. Dessutom kan du minska monteringshöjden under renovering eller vid uppgraderingar med hjälp av ljuskällor med lägre effekt.

   

  Även utan att dra fördel av de här möjligheterna ökar hållbarheten med Philips supereffektiva ljuskällor eftersom de ger minskad energiförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.

   
  Mindre som ger mer


  Med vitt ljus går det faktiskt att minska ljusflödet eftersom det upplevs som ljusare än det är. Denna fördel har man redan uppmärksammat inom brittisk belysning. I Storbritannien är det tillåtet att minska den belysningsnivå som krävs enligt lag på sidovägar och gångvägar med hela 30 % om ljuskällan har ett färgåtergivningsvärde på 60 eller högre, vilket är fallet med vitt ljus.
  Hög ljusstyrka på en gata med vitt ljus från Philips

  Upplevd ljusstyrka


  När belysningsnivåerna är låga ökar aktiviteten i stavarna i ögats näthinna. De känner av ljuskällor med högre nivåer av blått ljus lättare. Ljuskällan avger inte nödvändigtvis mer ljus totalt, men den avger högre nivåer av en ljusfrekvens som det mänskliga ögat kan uppfatta. Det är det som händer med vitt ljus och därför upplevs det vara ljusare.

   

  Snyggt upplyst stadskärna med vitt ljus från Philips

  Jämföra energiförbrukning  


  Bered dig på energibesparingar. Bara genom att uppgradera belysningsinstallationen med nya ljuskällor kan du minska energiförbrukningen med hela 43 %. Med en helt ny installation ökar besparingarna till 56 % och med energieffektiv LED-teknik går det att spara ännu mer.

   

  Vitt ljus av hög kvalitet är därför den ”gröna lösningen” för utomhusinstallationer. Det minskar koldioxidutsläppen till en nivå som tidigare ansågs vara omöjlig och sänker dina elräkningar avsevärt.

  Människor samtalar under vitt ljus från Philips