Baca Lighting

BACA Lighting

Möt våra partners

Baca Lightings grundidé var att skapa en produktiv, pålitlig och energieffektiv belysningslösning för bland annat hem, kontor, handel, industrier och offentliga miljöer. Vi har 12 års erfarenhet av Philips Dynalite styrsystem och med det som stomme kan vi samverka med de flesta märken inom konsumentelektronik, energi, belysning och larm. Vi vet att livet blir enklare när alla system arbetar tillsammans och kan leverera ett sofistikerat och mer prisvärt styrsystem, som även är mycket användarvänligt. Vi arbetar även med Color Kinetics som möjliggör fantastiska ljuseffekter i bland annat kyrkorum eller på husfasader.

Philips icon for certified added partners

Partner nivå

Certified Value Added Partner for:
Philips Dynalite
Color Kinetics
Pharos

Icon for partner's specialization

Specialistområden

Alla byggnader med behov av
belysning och styrning, både inom
och utomhus.

Icon to visit the website

Hemsida

https://www.baca.se
Email: info@baca.se 
Phonenumber: 011-13 69 93

Projekt

St:Larurentii kyrka

Söderköping

BACA lighting 1

Med LED-belysning och ljusscenarier har S:t Laurentii kyrka i Söderköping fått ett effektfullt kyrkorum som kan anpassas efter olika behov. Nu kan kyrkobesökarna med ljusets och ljudets hjälp få möjlighet att uppleva olika sinnesstämningar, till exempel känna sig upplyfta, reflektera eller meditera. Man skapar en ton som passar ändamålet och anpassar ljussättningen efter olika kyrkohändelser. Med den nya effektbelysningen har S:t Laurentii kyrka möjlighet att skapa oändligt många ljusscenarier.

För ljuseffekterna var det viktigt med kvalitet och driftsäkerhet, samt att armaturerna var diskreta. ColorGraze RGBW, som har ett stort urval av optiklösningar, var den perfekta armaturen för effektbelysningen

och monterades i golvet för att belysa kyrkans valv och pelare. Kronljuslampetterna byttes även ut mot spotarmaturer med Philips Master LED AR111 på 11W. Philips styrsystem Dynalite har använts till all belysning i kyrkan och kopplades ihop med styrsystemet iPlayer 3 och Color Kineticprodukterna till en helhetslösning för effektbelysningen.

Eftersom LED-produkterna har långa livslängder kommer St:Laurentii kyrka att göra en stor besparing på underhållet. Med halogenspotar skulle den installerade effekten blivit 5000W, nu blev den bara 1100W. Kyrkan har fått en mycket effektfull ljussättning som lyfter fram arkitekturen i kyrkorummet med hållbara produkter som drar lite energi och håller länge.

Baca lighting 2

ABB arena

Karlskrona

Den moderna multiarenan ABB Arena Karlskrona är hemmaarena för Karlskrona Hockey Klubb, KHK. När de gick upp i Svenska hockeyligan, SHL – elitserien – ställdes helt nya krav på belysningen. Karlskrona kommun ville ha en modern och energisnål belysningsanläggning med ljusstyrning som var anpassad för sporthall. Belysningen skulle uppfylla elitseriens ljuskrav för HD-sändning samt ball proof-krav enligt EU-standard. Elitserien har höga krav på belysningens jämnhet, eftersom HD-kamerorna kräver en jämn belysning för att tv-sändningarna ska hålla hög kvalitet. Man ville även sänka energikostnaderna med 60 % och få lägre underhållskostnader än med den tidigare lysrörsbelysningen, samt möjliggöra olika belysningsscenarier för olika typer av aktiviteter.

119 stycken GentleSpace LED 700W med styrsystemet Dynalite installerades. Armaturen mötte alla kraven och är väl avbländade för både spelare och publik. LED-belysningen tänder upp snabbt jämfört med lysrörsbelysningen, driftkostnaderna har halverats, trots fler armaturer och betydligt högre ljusstyrka än med lysrörsbelysningen, och kostnaderna för underhåll har blivit lägre. Både spelare, publik och TV-produktion uppskattar den nya belysningen som fungerar över förväntan.

Lights in Alingsås

Baca lighting 3

Lights in Alingsås startade för 17 år sedan. Sedan dess har omkring 90 professionella medlemmar lett workshops i den vackra, svenska staden tillsammans med Ljusdesigners och designstudenter. Lights in Alingsås börjar med en workshop en vecka innan utställningen öppnar för allmänheten. Sju internationellt verksamma Ljusdesigners, tillsammans med ett 60-tal internationella design- och arkitektstudenter från olika delar av världen, får det exklusiva uppdraget att belysa utvalda byggnader i Alingsås. I år sponsrade Philips Lighting eventet med iColor Accent armaturer och kompletterande tillbehör för projektet ”Tracks of Emotion” som installerades på Alingsås järnvägsstation. Baca Lighting stod för programmeringen av installationen.

Pressmeddelanden