Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Säkrare gator året runt med

  Philips LED-vägbelysning

  Holbæk,
  Danmark


  Upptäck hur Holbæk förbättrar livskvaliteten och sparar pengar genom modern gatubelysning

   

  Philips LED-belysning för gator i Holbaek, Danmark

  Vi kan minska eller öka
  belysnings-

     

  nivån i varje enskild armatur när som helst, vilket ger bästa möjliga säkerhet i trafiken och för invånarna.”

   

  – Ingenjör Erik Knudsen, trafik och underhåll, Holbæk kommun

   

  Gata i Holbaek belyst av Philips-belysning

  Utmaningen

   

  När Holbaek kommun uppdaterade sin gatubelysning ville man sänka energiförbrukningen avsevärt. Efter att man hade tittat på flera alternativ såg man att belysning från Philips kunde göra så mycket mer och erbjöd flera sätt att spara pengar för att förbättra livet för lokalbefolkningen.

  Rätt belysning

  Holbaek behövde en smart lösning som skulle vara bra för alla de 69 000 invånarna, oavsett om de lever på landet eller i stadens centrum. Ingenjören Erik Knudsen förklarar: ”Till att börja med tänkte vi mest på energibesparingar. Vi insåg dock snabbt att övervakning och styrning av belysningen var lika viktigt med tanke på totala driftkostnader, trafiksäkerhet och invånarnas säkerhet.”

   

  Philips gatubelysningsarmaturer var den första pusselbiten. Kommunen valde att installera 9 000 Copenhagen LED-lampor i hela staden. De ger en ökad trygghetskänsla tack vare det ljusa och klara sken de åstadkommer, som också säkerställer god sikt för förare.

   

  Man konfigurerade till sist Philips CityTouch-programvara för enkel hantering av belysningssystemet. CityTouch kommunicerar med belysningsnätverket via ett webbgränssnitt, så att varje armatur kan övervakas enskilt och styras när som helst. Noggrann styrning av lamporna hjälper staden att förhindra eventuellt slöseri av energi och den ser till att gatorna har säker belysning om kvällarna. Dessutom gör den smarta övervakningen det möjligt för Holbaek att optimera underhållsarbetet, vilket ger säkrare gator året runt.


  Den nya stadsbelysningen ligger långt före enligt ingenjören Erik Knudsen: ”Den totala energiförbrukningen har minskat med minst 75 % och eftersom elektriciteten utgör två tredjedelar av våra totala belysningskostnader förväntar vi oss mycket stora besparingar.”

  CityTouch

  CityTouch

  CityTouch är en ny plug & play-lösning för storskalig styrning och övervakning av utomhusbelysningen via GSM-nätet.


  Visa system

  Förbättrar livet
  för lokalbefolkningen

  Teamet

  Holbæk kommun, Danmark

  Kund

  Moe A/S

  Teknikkonsult

  SEAS-NVE

  Entreprenör

  Liknande projekt