Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  GPS-styrd belysning för stora

  områden med intelligenta armaturer

  Malmö stad, Malmö, Sverige

   

  Malmö stad valde CityTouch-systemet med mjukvara och intelligenta armaturer som gör att de enkelt kan styra och kontrollera belysningen i Malmö via datorn.

  Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

  Vi ville
  spara energi,

  men framför allt ville vi ha möjlighet att styra belysningen, så att vi får rätt ljus på rätt plats vid rätt tillfälle."

   

  - Johnny Clausen, ansvarig för drift och underhåll av gatubelysningen i Malmö stad.

  Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet
  Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

  Utmaningen


  När Malmö stad skulle byta ut sina 20 år gamla högtrycksnatriumarmaturerpå 150W ville man ha energisnål LED-belysning som kunde styras efter ljusbehov.

   

  – Vi ville spara energi, men framför allt ville vi ha möjlighet att styra belysningen, så att vi får rätt ljus på rätt plats vid rätt tillfälle. Det var också viktigt att sänka underhållskostnaderna.

  Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

  Lösningen

   

  Malmö stad ville ha en framtidssäkrad anläggning med den allra senaste belysningstekniken. – Varje enskild armatur skulle vara adresserbar och enkel att programmera och styra individuellt. Kombinationen av armaturen Copenhagen City LED och mjukvaran CityTouch var avgörande för vårt val av belysningslösning. Vi började med att göra en provinstallation på Lilla Nygatan.

   

  Där installerade vi systemet CityTouch med 16 armaturer Copenhagen City LED och mjukvaran CityTouch. Det är en stor fördel att kommunikationsmodulerna är helt inbyggda i armaturerna – de syns inte alls. Den intelligenta gatubelysningen var så effektiv och enkel att hantera att vi nu installerat ytterligare 150 armaturer innanför kanalen i Malmö centrum, säger JohnnyClausen.

   

  CityTouch är en webbaserad gatubelysning som enkelt kan styras och kontrolleras via datorn. De intelligenta LED-armaturerna med inbyggd GPS och energimätare kommunicerar via GPRS direkt med mjukvaran CityTouch. Med den inbyggda GPS-funktionen positionerar armaturerna sig själva.

  CityTouch

  CityTouch

  CityTouch är en ny plug & play-lösning för storskalig styrning och övervakning av utomhusbelysningen via GSM-nätet.

   

  Visa system

  Rätt ljus på  rätt plats i Malmö

  The team

  Johnny Clausen

  Drift- och underhållsansvarig, Malmö stad

  Nikola Ellerblad

  Philips Lighting

  Liknande projekt