Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Flexibelt ljus

  i Kapellskärs hamn

  Kapellskärs hamn, 
  Gräddö


  Stockholms Hamnar ville ha en flexibel och energisnål belysningslösning med lång livslängd. Den energieffektiva Luma-familjen med LED-armaturerna Luma 1, 2 och 3 uppfyllde kriterierna för ljusutbyte, ljusfördelning och livslängd.
  Stockholms Hamnar ville ha en flexibel och energisnål belysningslösning med lång livslängd. Den energieffektiva Luma-familjen med LED-armaturerna Luma 1, 2 och 3 uppfyllde kriterierna för ljusutbyte, ljusfördelning och livslängd.

  Det är unikt
  att man kan

  konfigurera lumentalet för att optimera anläggningens ljusflöde.”

   

  -  Andreas Almstedt, ljusdesigner, Projektel Uppsala

  Hamnen får en miljöanpassad belysningsanläggning med högt ljusflöde till lägre energiförbrukning – vilket ger minskade CO2-utsläpp. Dessutom ger det välutvecklade styrsystemet ännu lägre energiförbrukning. Det är även en stor fördel att armaturerna har så lång livslängd. Underhållet kommer att minimeras. Belysningen kommer att hålla i minst 25 år vid 4000 timmars brinntid per år. Ljusstyrningen gör att den troligen håller ännu längre, säger Andreas Almstedt

  Utmaningen

   

  Kapellskärs hamn moderniseras och effektiviseras för att anpassas till dagens fartyg som ökar i storlek, längd och djup. Hamnen har idag fyra färjelägen, byggda på 60- och 80-talet. Hamnområdet, som byggs ut med 80 000 kvm, får en ny pir med två nya kajplatser och en utökad hamnplan. Stockholms Hamnar tog ett helhetsgrepp om all hamnbelysning och beslutade att den skulle förnyas och få ett enhetligt uttryck. Det var viktigt att hamnen skulle kunna vara i drift under hela byggnationstiden.

  Luma-serien har LED-armaturer från 4W till 446W. Armaturerna ger ett ljusflöde från 850 lm till 54 400 lm. Lumentalet kan anpassas till aktuellt belysningsprojekt. Ljusutbytet är upp till 129 lm/W. Luma 1, 2 och 3 finns med tio olika ljusfördelningar och har en livslängd på 100 000 timmar. Alla tre armaturerna har dessutom en enhetlig, modern design.

  Lösningen

   

  Stockholms Hamnar ville ha en flexibel och energisnål belysningslösning med lång livslängd. Den energieffektiva Luma-familjen med LED-armaturerna Luma 1, 2 och 3 uppfyllde kriterierna för ljusutbyte, ljusfördelning och livslängd. Luma-serien har LED-armaturer från 4W till 446W. Armaturerna ger ett ljusflöde från 850 lm till 54 400 lm. Lumentalet kan anpassas till aktuellt belysningsprojekt.

   

  Ljusutbytet är upp till 129 lm/W. Luma 1, 2 och 3 finns med tio olika ljusfördelningar och har en livslängd på 100 000 timmar. Alla tre armaturerna har dessutom en enhetlig, modern design.

  Moderniserar hamnen
  i Kapellskär

  Team

  Andreas Almstedt

  Ljusdesigner, Projektel Uppsala

  Tommy Törnqvist

  Philips Lighting, Key Account Manager

  Liknande projekt