Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Förbättrar
  inlärningsmiljöer

  University of Surrey, Guildford, Storbritannien

   

  Ta reda på hur LED-belysning i en föreläsningssal hjälper studenter att lära sig vid University of Surrey.

  Philips Lighting ger foajén på University of Surrey energieffektiv och fängslande belysning

  Utmaningen

   

  University of Surrey är ledande inom utbildning. Ledningen ville hitta ett sätt att förbättra miljön för både personal och studenter, minska koldioxidutsläppen och sänka energikostnaderna. Kunde en uppgradering av belysningen vara lösningen?

  Akustiska takpaneler från Philips Lighting skapar en behaglig miljö i University of Surreys studio

  Uppgraderingen av belysningen
  i föreläsningssalarna

  har gett avsevärda energibesparingar med snabb avkastning på investeringen. I Griffiths-salen har vi till exempel bytt ut de åldrande T8-lysrören mot en kombination av DayZone infällda LED-armaturer för allmänbelysning och StyliD-downlights för ytterligare accentbelysning. LightMaster-styrsystemen är konfigurerade med ett antal förinställda scenarier som lätt går att välja så att de passar aktiviteterna i föreläsningssalen."

   

  -Simon Davis, elkonsult

  Rätt belysning

   

  Eftersom ljuset spelar en viktig roll för studiemiljön behövdes en uppgradering med fokus på människorna. Philips samarbetade med elkonsulten Simon Davis för att bemöta kraven i varje utrymme. Det nya systemet fokuserar på energieffektiva LED-lampor. För att se klart i biblioteket valdes LuxSpace- och StyliD-armaturer tack vare deras klara ljus utan bländning.

   

  I studion, en kreativ plats där unga entreprenörer studerar, var betongtaket en utmaning. På grund av ekot i rummet skulle inte ett gallertak av standardtyp räcka till. SoundLight Comfort akustiska takpaneler passade perfekt. De ljudabsorberande materialen och skräddarsydda inbyggda armaturerna skapar en rogivande miljö vad gäller både estetik och akustik.

   

  På andra platser i salen åstadkom man en stimulerande miljö med hjälp av Dayzone LED-armaturer. Det klara och rena ljuset de ger kan regleras efter behov och uppfyller alla kontorsnormer. De nya armaturerna använder den senaste tekniken för att komplettera byggnadens arkitektur på ett sätt som främjar inlärning och imponerar på besökarna.

   

  Den nya belysningen i föreläsningssalen har minimerat energiförbrukningen. Dessutom förbättras systemets miljöprofil genom att man använder paneler som är tillverkade av 70 % återvunnet hushållsglas och återvunnen glasull.

  Förbättrar
  inlärningsmiljöer

  Liknande projekt