Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  En trygg arbetsplats
  för tekniker

  VR:s underhållshall, Oulu, Finland


  Upptäck hur LED-belysning för hög takhöjd hjälper VR:s tekniker att utföra underhåll på ett säkert sätt
  Philips Pacific LED-armaturer installerades för att ge klar sikt i VR:s underhållshall

  När vi valde var det
  viktigt

  att tänka på att belysningslösningen skulle vara både energibesparande och justerbar. Hallarna används dygnet runt, så det går inte att ange förinställda tider då lamporna ska tändas och släckas.”

   

  - Jussi Kivikoura, projektledare, VR

  VR:s underhållshall är nu en ljus arbetsmiljö tack vare Philips LED-belysning för industrier

  Utmaningen

   

  VR är ett statligt ägt järnvägsbolag i Finland. Dess nya underhållshall har en yta på 17 000 kvm, med sex spår som löper igenom hallen. Philips fick i uppgift att leverera kraftfull och välplacerad belysning så att teknikerna kan utföra sitt arbete på ett enkelt sätt.

  Rätt belysning

   

  VR:s gamla underhållshall var en mörk och smutsig plats med föråldrad belysning. Till det nya hallen önskade man sig en behaglig och trevlig arbetsmiljö. VR påbörjade arbetet med att förverkliga detta med ett noggrant utvalt färgschema. Belysningen var nästa steg och företaget ville ha ett system som skulle vara miljövänligt och lätt att rengöra, samtidigt som det gav bästa synlighet och komfort.

   

  LED-belysningen levererade en snabblösning. GentleSpace LED-lampor hängdes från taket för att ge belysning för hög takhöjd. Dessa armaturer i nästa generation ger en behaglig arbetsplats med klart och rent ljus. Den långa livslängden innebär också att det dröjer länge innan någon måste ta sig upp till det höga taket för att utföra underhåll.

   

  Eftersom man behövde god sikt vid sidan av tågspåren och under rälsen installerades Pacific LED-armaturer. Deras smarta och tåliga konstruktion gör dem lätta att rengöra, underhålla och uppgradera. Den nya industriella belysningen har valts ut noggrant för att skapa bästa sikt för personalen. Dessutom dimmar smarta styrsystem lamporna automatiskt när det finns tillräckligt med dagsljus eller när ingen rör sig i området.

   

  Den nya belysningen ger en behaglig och säker arbetsplats för teknikerna och uppfyller alla miljökrav. Tack vare de energi- och underhållsbesparingar man gör kommer investeringen att återbetalas inom tre år.

  • GentleSpace gen2
   GentleSpace gen2
   Lanseringen av Philips GentleSpace LED-armaturen 2011 var ett genombrott inom belysning för höga takhöjder, med betydligt reducerad energiförbrukning, lång livslängd och innovativ ...
  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Pacific LED är marknadens mest energieffektiva alternativ för 1:1-ersättning av vattentäta lysrörsarmaturer med effekt på upp till 2x58 W för energibesparingar på upp till 53 %. Ar...

  Förbättrar
  välmåendet på jobbet

  Teamet

  VR

  Kund:

   

  Projectus Team Oy

  Belysningsdesign

  Liknande projekt