Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Ljus när

  det behövs

  Orkla Foods fabrik, 
  Kungshamn, Sverige

   

  Orkla Foods Sverige AB ville ha en energieffektiv, flexibel och smart belysningslösning. Valet föll på GreenWarehouse med Pacific LED och trådlös närvarostyrning.

  Orkla Foods Sverige AB ville ha en energieffektiv, flexibel och smart belysningslösning. Valet föll på GreenWarehouse med Pacific LED och trådlös närvarostyrning.

  Att slippa
  dra ledningar

  är god ekonomi. Installationskostnaden blir minimal.”

   

  -  Jan Persson, projektledare på Orkla Foods Sverige AB och AH Automation AB

  Målsättningen för Orkla Foods i Sverige var att få en så energieffektiv belysning som möjligt i reningsverket. Det var också viktigt att få en armatur som klarar industrimiljön, att plasterna i armaturen motstår omgivningens påverkan, att fästena inte rostar och att armaturen är IP-klassad efter miljön. Vi testade andra fabrikat, men det var bara Pacific LED som uppfyllde våra krav i den här industrimiljön. Pacific LED har kapslingsklass IP65 och klarar tuffa miljöer som ett reningsverk, säger Jan Persson.
  GreenParking är ett komplett system med LED-armaturen Pacific LED GreenParking, trådlöst styrsystem och närvarokontroll. Styrsystemet är inbyggt i armaturerna, som kommunicerar med varandra. Systemet är enkelt att installera. Samtliga LED-armaturer är monterade på vajer. Parkeringsgaraget delades in i tretton zoner per plan

  Utmaningen

   

  Orkla Foods producerar bland annat Abba fiskbullar, klassikern Kalles kaviar, anrika Grebbestads ansjovis, olika typer av sill och andra fiskprodukter i fabriken i Kungshamn. Företaget har en uttalad målsättning att spara energi och man är mycket intresserad av ny teknik. Lysrörsbelysningen i reningsverket, där man separerar fiskrens, skulle bytas ut mot en mer energieffektiv belysningslösning.

  GreenParking är ett komplett system med LED-armaturen Pacific LED GreenParking, trådlöst styrsystem och närvarokontroll. Styrsystemet är inbyggt i armaturerna, som kommunicerar med varandra. Systemet är enkelt att installera. Samtliga LED-armaturer är monterade på vajer. Parkeringsgaraget delades in i tretton zoner per plan

  Lösningen

   

  GreenWarehouse är en komplett paketlösning med energieffektiv LED-belysning och trådlös belysningsstyrning. Det är en kostnadseffektiv belysningslösning som ger bättre ljuskvalitet, högre säkerhet och är enkel att installera. Med styrsystemet är det lätt att anpassa belysningen efter anläggningens ljusbehov. Belysningsinvesteringen betalar sig på mindre än tre år.


  I det 480 m2 stora reningsverket installerades 30 armaturer Pacific LED med trådlös närvarodetektering. För att få rätt ljusnivå med LED-belysning krävdes det färre armaturer än tidigare. Den nya belysningen ger ett vitt fräscht ljus, 4000K. Styrsystemet har fyra förprogrammerade ljusscenarier, som man kan välja mellan.

  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Pacific LED är marknadens mest energieffektiva alternativ för 1:1-ersättning av vattentäta lysrörsarmaturer med effekt på upp till 2x58 W för energibesparingar på upp till 53 %. Ar...

  Orkla
  GreenWarehouse

  Team

  Jan Persson

  Projektledare, Orkla Foods
  och AH Automation

  Martin Augustsson

  Key Account Manager, Philips Lighting

  Liknande projekt