Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Metronomis LED
  profilerar Tullinge station

  Tullinge station,

  Uppsala, Sverige

   

  Botkyrka kommun ville primärt öka tryggheten för resenärer och boende och profilera området runt Tullinge station.

  "Botkyrka kommun valde den innovativa armaturen Metronomis LED, som har ett tidlöst formspråk och många valmöjligheter"

  Belysningslösningen
  skapar en

   

  illusion och ger bra allmänbelysning"

   

  Thomas Dottman, belysningsansvarig, Botkyrka kommun

  Metronomis LED Fluid har en livslängd på 100 000 timmar. Vid en brinntid på 4000 timmar per år kommer armaturerna att hålla i 25 år.

  Utmaningen

   

  Vi gör en större upprustning av hela stationsområdet.Gång- och cykelvägar, tunnlar, murar och planteringar ses över. Det här är inte ett energibesparingsprojekt, utan en estetisk upprustning av hela området. Primärt ville vi ökatryggheten för resenärer och boende och profilera området runt Tullinge station.

  "Den grafitgrå färgen och transparenta kupan gör att armaturerna är väldigt diskreta på dagen och på kvällen och natten är det tvärtom. Varje LED-armatur ljusregleras individuellt, säger Thomas Dottman."

  Lösningen

   

  Botkyrka kommun valde den innovativa armaturenMetronomis LED, som har ett tidlöst formspråk och många valmöjligheter. Det är en LED-armatur som ger stora möjligheter att leka med ljus och skuggor. Med Metronomis LED Fluid har stationsområdet i Tullinge fått en tryggare utemiljö med nyskapande ljuseffekter.

   

  Allmänbelysningen har ett varmvitt ljus på 3000K. Framför LED-enheten i armaturhuset sitter endiffuserplatta som skapar en bländfri belysning. I armaturstolpens överkant sitter ytterligare en LED-enhet som ger en blå wallwash-belysning längs den konformade stolpen och bildar en effektfull blå ljuskägla på marken.

   

  Botkyrka kommun har fått en innovativ belysningslösning,som ger ökad trygghet.

   

  Vi har fått en estetisk belysningslösning som förvandlar hela uterummet, en väl avbländad allmänbelysning med bra ljuskomfort, en anläggning som kräver mindre underhåll och ger lägre underhållskostnader samt armaturer som motstår vandalisering bättre, säger Thomas Dottman.

  • Metronomis LED Fluid
   Metronomis LED Fluid
   Metronomis LED är den första serien med stolptoppsarmaturer som erbjuder ett stort utbud ljuseffekter för miljöbelysning och en estetisk känsla. Ett nyskapande ljusspel, där ljus o...

  Liknande projekt