Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Gör om byggnader  

  till ljusfyrar

  Phoenix Children's Hospital,
  Arizona, USA


  Läs om hur färgad inomhusbelysning gör Phoenix barnsjukhus till en trevligare plats att besöka.

   

  En video om möjligheterna som användes på Phoenix sjukhus

  Bara Philips Color Kinetics
  hade den kvalitet,

  de specialiserade produkter och den kundservice som krävdes för att förverkliga vår vision.”

   

  – Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

  flicka som håller en nalle

  Utmaningen


  Phoenix barnsjukhus genomgick en storslagen renovering. Som en del av en utbyggnad för 538 miljoner USD var planen att göra om byggnaden till en välkomnande ljusfyr som kunde ses från alla håll. Inuti byggnaden ville man hitta ett sätt att ge besökarna något glatt som ledde bort uppmärksamheten från de medicinska svårigheterna.
  Receptionen på Phoenix barnsjukhus upplyst med Philips Lighting

  Rätt belysning 

   

   

  Att besöka ett sjukhus är inte särskilt roligt för barn och deras familjer. Med detta i åtanke bestämde sig beslutsfattarna på sjukhuset för att använda inredningen för att distrahera och roa patienterna. Den ursprungliga planen omfattade en väggfontän inomhus som använde riktigt vatten, men på grund av kostnaden behövde man hitta en annan lösning. Man använde i stället iColor Cove MX Powercore-armaturer för att skapa vattenlika effekter med olika nyanser av blått.


  I lobbyn och korridorerna har man installerat ytterligare belysning som skapar en glad miljö. Samma iColor Cove MX Powercore-lampor användes för att ge livfulla färger som livar upp sjukhusmiljön. Det här är långt ifrån de vanliga tråkiga sjukhusmiljöerna.


  Sjukhusets yttre fick samma färgglada behandling. Tanken vara att göra om byggnaden till en positiv ljusfyr, samtidigt som man uppfyllde kraven för budget och hållbarhet. iColor Accent Powercore användes för att betona byggnadens speciella arkitektur med artistiska animerade färgskiftningar. Långa band av ljus följer byggnadens framsida nedåt och smälter samman med ljuset i lobbyn.


  Sjukhuset underhåller och tröstar nu både besökare och patienter med livfulla färger och magiska ljusskiftningar.

  • iColor Cove MX Powercore
   iColor Cove MX Powercore
   iColor Cove MX Powercore är en högintensiv LED-armatur med i princip obegränsade möjligheter för inomhusalkover och accentutrymmen med dynamiskt ljus. Detta är premiumprodukten i i...

  Liknande projekt