Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Lindrar oro

  med ljus

  Altonas barnsjukhus, Hamburg, Tyskland

   

  Läs om hur sjukhusbelysning förbättrar komforten på Altonas barnsjukhus i Tyskland.

  Färggrann och lugnande miljö på Altonas barnsjukhus som lyses upp av Philips-belysning

  En färggrann och
  lugnande miljö

  gör verkligen skillnad för svårt sjuka barn och unga, eftersom det hjälper till att lindra oro och olustkänslor. Därför har vi velat undvika en typisk sjukhusmiljö. Den belysningslösning som Philips levererade hjälper till att skapa en positiv miljö med ljusa och välkomnande rum.”

   

  – Swen Höpfner, vice VD, Altonas barnsjukhus (AKK), Hamburg

  Patientsalarna på Altonas barnsjukhus lyses upp av Philips-belysning

  Utmaningen

   

  När Bergmannsheil Buer-kliniken öppnade en ny avdelning med 31 sängar ville man skapa en miljö som kändes mindre som ett sjukhus och mer som ett hotell. Philips-teamet var redo att hjälpa till, men att skapa en trevlig och dekorativ miljö var bara halva utmaningen. Man var tvungen att uppfylla höga standarder vad gäller hygien och teknik, och kliniken behövde enastående energieffektivitet och snabb återbetalning av investeringen.

  Rätt belysning


  LED-belysning var det rätta receptet. För att åstadkomma en ekonomisk och prisvärd lösning monterade vi 128 DayZone-armaturer i patientsalarna, föräldrarummen, gemensamma utrymmen och receptionen. Det behagliga ljuset utan bländning ger en välkomnande och behaglig miljö för både personal och patienter.

  I badrummen användes energieffektiva LuxSpace-downlights för att skapa en varm känsla. Bakgrundsbelysningen i korridorer och matsalar kommer från iW Cove Powercore, som ger trevliga färgade belysningseffekter. Powercore-enhetens färgtemperatur och ljusintensitet kan justeras, så att personalen kan anpassa miljön ytterligare i framtiden.
  På byggnadens utsida lade vi till LED-armaturer och infällda spotlights på fasaden.

   

  Anläggningen har nu en avkopplad stämning på både in- och utsida. Den skiljer sig mycket från en vanlig sjukhusentré med sina livfulla färger och uppfriskande miljö som gör att man nästan glömmer att man befinner sig på ett sjukhus.

  Eftersom man har använt LED-teknik är belysningen hållbar och framför allt har den en lägre kostnad tack vare det låga underhållet, den minimala energiförbrukningen och en lång livslängd.

  • iW Graze MX Powercore
   iW Graze MX Powercore
   Många arkitektoniska strukturer behöver en linjär armatur som klarar av att belysa flera våningar med minimal indragning. Fastighetsägare/slutanvändare behöver en styrd produkt som...

  Liknande projekt