Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Inga fler

  mörka hörn

  Eiterens parkering,

  Nederländerna

   

  Läs om hur vattentät belysning gör Eiterens parkeringsgarage säkrare.

   Kvinnor som ler framför bilar på Eiterens parkering belyst av Philips-belysning

  ”LED-belysning är mer
  energieffektiv

  än konventionell belysning. Särskilt med tanke på att lamporna dimmas när de känner av att det inte är några människor närvarande. Vi sparar 50–60 % i energi- och underhållskostnader och skapar en optimal känsla av säkerhet genom det flexibla dimningssystemet.”

   

  – Inge Reindersma, IJsselstein kommun

   Man som går uppför trappor i Eiterens parkeringsgarage upplyst av Philips-belysning

  Utmaningen

   

  IJsselsteins kommun älskar både besökare och boende. Som ett led i att förbättra stadens centrum bestämde man sig för att uppgradera de lokala nyttoanläggningarna. En viktig del i projektet var bra belysning för parkeringsgaraget. Men kunde trevlig och snygg belysning även vara kostnadseffektiv?  

   

  Parkeringsgarage och dess informationsdisk belyst med Philips-belysning

  Rätt belysning 

   

  Eiterens garage ligger under jord och består av 208 parkeringsplatser, så där behövdes mycket ljus. IJsselsteins kommun hade redan en lösning i åtanke. Ursprungsplanen var att skapa en kontinuerlig siktlinje med hjälp av lysrörsarmaturer. Det visade sig vara omöjligt, eftersom ljuset var för intensivt, dimningssystemet var mycket dåligt och drift- och användningskostnaderna var skyhöga.

   

  LED var vägen framåt för projektet. Genom att installera Pacific LED2 som huvudbelysning i taket kunde vi skapa en kontinuerlig siktlinje utan de tidigare problemen, vilket innebar att ursprungsdesignen inte behövde ändras. De vattentäta belysningsarmaturerna ger en behaglig miljö och klar synlighet i garagets alla hörn. Lamporna behövde också ha mycket bra dimningsmöjligheter och skulle vara lätta att installera.

   

  Installationen avslutades med de ljusa och slagtåliga LED-gondolerna i entréhallens tak, som ger platsen en välkomnande glöd. Med den nya belysningen på plats har garaget en säkrare och trevligare känsla, utan mörka ställen i hörnen.

   

  LED-lamporna är mer energieffektiva än traditionella lampor, eftersom de ger liknande ljusnivåer man använder mycket mindre elektricitet. Styrsystemet ger ännu större besparingar, i och med att det dimmar lamporna automatiskt när inga människor är närvarande.  

  Liknande projekt