Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

   

  Dagsljuset fångat av innovationer

  Marks & Spencer,  Sheffield, Storbritannien  

   

  Läs om hur energibesparande belysning förbättrar hållbarheten hos Marks & Spencer.

  marks-and-spencer-video-thumb

  LED-belysning är
  en viktig

  del av vår minskningsstrategi och ger klara konsekventa ljusnivåer som verkligen kompletterar den höga kvaliteten på våra produkter."

   

  – Richard Gillies, chef för Plan A, CSR & hållbar verksamhet

  Frukt och grönsaker ser fräscha ut med Philips stormarknadsbelysning
  Välkomnande miljö på parkeringsplatsen om kvällarna med Philips energibesparande belysning

  Utmaningen

   

  Marks & Spencers är en av de största stormarknadskedjorna i Storbritannien. Man har ett stort engagemang i hållbarhet och strävar efter att vara helt koldioxidneutrala år 2013. Som en del av dessa mål ville varuhuset i Sheffield hitta ett belysningssystem med 100 % LED.

  Energieffektiv LED-belysning hos Marks & Spencer, Sheffield, belyst med Philips parkeringsbelysning

  Rätt belysning

   

  Marks & Spencers butiker är lika med kvalitetsshopping. Om en LED-lösning skulle kunna uppfylla varumärkets höga krav var den tvungen att förbättra köpupplevelsen och spara energi. Det gick att uppnå genom strategiskt utvald och placerad belysning. Utomhus, runt entréerna, placerades EW Blast- och Graze-lampor för att locka kunder till butiken med en ljus och behaglig miljö.

   

  När kunderna kommer in möts de av Maxos LED-belysning för stormarknader. Detta nyskapande skensystem, med en blandning av dubbla och enkla StyliD-armaturer, sparar energi genom att vinkla ljuset direkt mot varorna. Till följd av detta ser produkterna fräscha och lockande ut, och inget ljus går till spillo. Powerbalance används för allmän stämningsbelysning, vilket ger utmärkt synlighet utan oönskad bländning.

  Alla de nya lamparmaturerna är inte bara mycket energieffektiva, utan ett smart styrsystem sparar ännu mer elektricitet. Ljussensorer känner av hur mycket dagsljus som kommer in genom fönstren och dimmar armaturerna automatiskt så att man åstadkommer en konstant ljusnivå. Armaturerna kan även programmeras så att de stängs av helt när dagsljuset tar över.

   

  Butiken i Sheffield är nu den första stormarknaden i Storbritannien som lyses upp helt av LED-belysning.

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   När det gäller att belysa kontorslokaler med LED är människor i allmänhet villiga att investera i hållbarhet, under förutsättning att investeringen lönar sig i längden. Samtidigt s...
  • Maxos LED
   Maxos LED
   Kunder inom industri- och butikssektorn behöver lösningar för allmänbelysning som både ger försvarbar avkastning och uppfyller alla gällande normer för stormarknader och industriti...

  Liknande projekt