Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Håller butikerna

  svala

  Irma, Köpenhamn, Danmark

   

  Läs om hur energibesparande belysning hjälper Irma att minska sina koldioxidutsläpp.

  Skyltade produkter hos Irma, Köpenhamn, upplysta av Philips energibesparande belysning för stormarknader

  Belysningen är ett
  bra exempel

  på att vi väljer de bästa lösningarna för alla områden.''

   

  - Lars Børresen, chef för drift och teknik

  Enastående kontrast och glitter på vinavdelningen i stormarknaden Irma med Philips-belysningsprodukter
  Enastående kontrast och glitter på vinavdelningen i stormarknaden Irma med Philips-belysningsprodukter

  Utmaningen

   

  Irma skapar speciella butiker. Det är den näst äldsta stormarknadskedjan i världen och man fokuserar på kvalitetsprodukter och miljövänliga metoder. För den nya flaggskeppsbutiken i Köpenhamn ville företaget hitta ett sätt att spara energi och sänka koldioxidutsläppen.

  Blå alkovbelysning på pelarna förbättrar stormarknadens utseende

  Rätt belysning


  Den nya bron Dragon Bridge hjälper Da Nang på vägen mot välfärd, genom att möjliggöra enkel förflyttning mot stadens flygplats och andra importcentra. Det krävdes omfattande belysning för att lysa upp draken ordentligt och skapa tydlig sikt för bilister. Men med tanke på att bron är 666 meter lång med sex körfält hade mängden armaturer som krävdes kunnat innebära en enorm energislukare för staden.

  LED-teknik var lösningen. Den mångsidiga placeringen av ColorBurst PowerCore och den kraftfulla strålkastarbelysningen från ColorBurst Reach lyser nu upp draken med en dramatisk effekt. Skulpturens form har smyckats med en spännande samverkan mellan ljus och skugga, som går att se på långt håll. Dessutom installerades Vaya Linear-lampor längs brons sidor, vilket ger gnistrande ljus som fångar blicken.

  Utöver dessa estetiska resultat klarade man även stadens hållbarhetsmål. Armaturernas långa livslängd och låga energiförbrukning innebär att staden får lägre underhållskostnader än de hade fått med traditionell belysning. De flexibla styrsystemen innebär också att det är lätt att ändra färg vid helgdagar och festivaler, vilket ger byggnadsverket ännu större värde.


  Den fängslande utformningen av den här belysningslösningen gör verkligen Dragon Bridge till en port för Vietnam och resten av världen till staden Da Nang.

  • ColorFuse Powercore
   ColorFuse Powercore
   ColorFuse Powercore ger smalstrålande, färgväxlande ljus av hög kvalitet för effektfull yt-, vägg- och accentbelysning. Tack vare det kompakta formatet kan lösningen monteras i små...
  • InteGrade LED fixture system
   InteGrade LED fixture system
   InteGrade LED-armatursystemet är ett energieffektivt sätt att skapa en trevlig shoppingatmosfär. Tack vare de kompakta måtten kan armaturen integreras på ett estetiskt sätt under o...

  Liknande projekt