Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Behagligt ljus
  för lagerarbetare

  Hisab Joker Company,
  Varberg, Sverige

   

  Läs om hur Hisab Joker skapar en produktiv arbetsplats med kommersiell LED-belysning

  Vi blev
  mycket förvånade

  över hur lätt det var att installera Maxos LED. Hela processen gick mycket snabbt."

   

  – Martin Kristensson, projektledare, Bravida AB

  Lagerlokaler för Hisab Joker belysta av Philips belysningslösningar för industrier

  Utmaningen


  Hisab Joker Company är en förutseende återförsäljare av presenter, dräkter och hembryggningsprodukter. Till det nya lagret på 5 000 kvm behövde man en energieffektiv och långsiktig belysningslösning som skulle vara behaglig för personalen att arbeta i.

  Rätt belysning

   

  Hisab Joker Company ville från början ha lysrörsbelysning. Men Bravida AB som levererar industriell belysning föreslog ett alternativ. ”Eftersom vi i första hand väljer produkter med mer effektiv energianvändning frågade vi Hisab Joker om de var intresserade av att titta på LED-belysning, vilket de verkligen var”, säger projektledaren Martin Kristensson. ”Vi räknade på återbetalningen, som visade att den extra kostnaden för att investera i LED-lampor skulle återbetalas inom fem år.”

   

  Maxos LED valdes till lagerlokalen. De ger en behaglig arbetsmiljö med varmvitt ljus som liknar lysrörsbelysning. Eftersom lagerpersonalen använder gaffeltruckar för att lyfta upp varor på höga hyllor undrade man om LED-belysning skulle bli för skarp. Det problemet löste man med dimmerbrytare som justerar enskilda lampor.

   

  Totalt installerades 220 armaturer. Varje armatur förbrukar 49 W, jämfört med 170 W för motsvarande lysrör. Utöver energibesparingarna sänker Maxos LED även underhållskostnaderna. LED-armaturerna har en livslängd på 50 000 timmar, så Hisab behöver inte byta ut några av dem de närmaste 20–25 åren. Det kan jämföras med lysrör som skulle behöva bytas ut vart femte år.

   

  Genom att investera i kommersiell LED-belysning i stället för lysrör har man sänkt energikostnaderna med cirka 6 200 euro per år och CO2-utsläppen med cirka 70 %.

  • Maxos LED
   Maxos LED
   Kunder inom industri- och butikssektorn behöver lösningar för allmänbelysning som både ger försvarbar avkastning och uppfyller alla gällande normer för stormarknader och industriti...

  Sparar energi
  med LED

  Teamet

  Bravida AB, Martin Kristensson

  Kund:

  Liknande projekt