Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Lagerbelysning

  Lyfter ut lagret
  ur skuggorna
   

  Axros lager,
  Hamburg, Tyskland

  Läs om hur Axro förbättrade arbetsförhållandena och sänkte driftkostnaderna genom belysning.
  Ny LED-belysningslösning med styrsystem ger enorma besparingar för AXRO i Hamburg

  Över 6 000   förbrukningsartiklar

  förvaras i vårt lager. Därför krävs effektivitet – även effektiv belysning. Vi valde LED-belysning av flera orsaker, och med Maxos LED har vi en extremt energieffektiv och flexibel belysningslösning."

   

  – Steffen Genz, projektledare AXRO GmbH

  LED-belysning för hög takhöjd och den bästa ljusstyrningen från Philips
  Lagerlokal upplyst med Philips industriella belysning

  Utmaningen

   

  Axros föråldrade belysningssystem utgjorde flera problem. Åtkomst till de högsta hyllorna hindrades av hängande armaturer, som ofta skadades när pallarna lyftes upp högt.

   

  Dessutom gjorde den dåliga belysningen i delar av lagret det svårt att läsa etiketter på förpackningar. Axro behövde även sänka C02-utsläppen för att få bidrag från staden Hamburg. Det var dags för en ljusrenovering.

  LED-belysning för hög takhöjd och den bästa ljusstyrningen från Philips

  Rätt belysning 

   

  Axro är en specialiståterförsäljare och distributör som erbjuder professionella lösningar för varumärkesenheter, förbrukningsartiklar som bläck och toner, samt OEM-reservdelar. Det 20 år gamla belysningssystemet i lagret som använde upphängda lysrör ersattes av Maxos LED.

   

  De nya armaturerna monterades direkt på taket, vilket gjorde att man slapp problemen med att lamporna skadades av pallar på de översta hyllorna. Dessutom förbättrades synligheten i lagret avsevärt med det nya klara ljuset. Förändringarna innebar färre skador på förpackningar och man behövde inte längre anstränga sig för att läsa etiketter. LED-tekniken hjälpte till att underlätta även andra delar av verksamheten. Tåliga och fuktsäkra Pacific LED-lampor installerades i lastkajernas entré, medan Luma-utomhusbelysning lades till på gården för att ge ett jämnt ljus utan bländning.

   

  Tack vare detta ser förarna nu bättre när de lastar av och på. Arbetsförhållandena på kontoret förbättrades också av det rena och välkomnande ljuset från PowerBalance. Dessutom installerades Occuswitch DALI- och Dynalite-styrsystem, som gör det möjligt att styra belysningen överallt baserat på närvaro och mängden dagsljus. Fördelarna är kristallklara. Den nya belysningen har inte bara förbättrat synligheten för de anställda, utan den har också sänkt företagets driftkostnader, eftersom det nya systemet använder två tredjedelar mindre energi, vilket gör att Axro sparar över 1 000 euro per månad.

   

  Det blir bara ännu bättre av att C02-utsläppen har minskat med 79 %, vilket hjälper Axro att uppnå sina miljömål. Till sist innebär armaturernas längre livslängd att personalen inte behöver utföra något underhåll på takarmaturerna under de kommande 15–20 åren.

   

  Den nya belysningen har sänkt energikostnaderna med 67 %, dvs cirka 1 000 euro i månaden. 37 % av dessa besparingar är en följd av styrsystemen. Dessutom ger de nya lamporna 50 000 ljustimmar, jämfört med 8 000 timmar med det gamla systemet.

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   När det gäller att belysa kontorslokaler med LED är människor i allmänhet villiga att investera i hållbarhet, under förutsättning att investeringen lönar sig i längden. Samtidigt s...
  • Maxos LED
   Maxos LED
   Kunder inom industri- och butikssektorn behöver lösningar för allmänbelysning som både ger försvarbar avkastning och uppfyller alla gällande normer för stormarknader och industriti...
  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Pacific LED är marknadens mest energieffektiva alternativ för 1:1-ersättning av vattentäta lysrörsarmaturer med effekt på upp till 2x58 W för energibesparingar på upp till 53 %. Ar...

  Liknande projekt