Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Kreativa sinnen,
  klar sikt

  Pentagon Design,   

  Helsingfors, Finland  

   

  Läs om hur Pentagon Design skapar en produktiv arbetsplats med modern kontorsbelysning 

  Philips LED-kontorsbelysning i detta sammanträdesrum hos Pentagon Design hjälper kreativiteten

  Både besökare och användare är
  imponerade

  av belysningslösningarna i lokalerna. Lamporna passar väl in i byggnadens arkitektoniska stil. Vi tycker också att lösningarnas flexibilitet och enkelhet gör dem mycket användarvänliga. Det här speciella designåret ökar vår kreativitet, men rätt belysning är avgörande för att skapa intresse i att köpa produkter."

   

  – Anu Latvala, Pentagon Design

  Pentagon Designs personal njuter av ljuset från Philips LED-belysning
  Philips moderna kontorsbelysning lyser upp Pentagon Designs kontor, sammanträdesrum och fikarum

  Utmaningen

   

  Pentagon Design vet en hel del om innovationer. När den här ledande designbyrån flyttade in i nya lokaler ville man ha ett modernt belysningssystem som kunde ge kreativiteten fart. Skulle Philips kunna leverera en lösning som kunde hjälpa personalen att prata, tänka och skapa på ett effektivt sätt?

  Rätt belysning

   

  Pentagon Designs nya hem var en gammal hattfabrik, som höll på att renoveras i samband med Helsingfors roll som World Design Capital 2012. Det stora kontoret med öppen planlösning och luftiga höga tak gav stora möjligheter att skapa en trevlig arbetsplats. Företaget ville ha modern kontorsbelysning som skulle vara mycket anpassningsbar, så att man alltid kunde få en korrekt bild av produkter och designer.

   

  eW Blast Powercore-armaturer valdes för att ge liv i delarna med högt tak. En färgtemperatur på 4 000 K skapar ett felfritt vitt ljus som kompletterar ytorna, möblerna och inredningen. Ovanför arbetsplatserna sitter Celino LED-armaturer på rad och fyller rummet med rent ljus utan bländning. I de mindre sammanträdesrummen valde man Lumistone-armaturer tack vare deras effektivitet och snygga utformning.

   

  Lamporna styrs av DALI-styrsystem, som gör det möjligt för användarna att dimma ljuset på ett enkelt sätt. Styrsystemet justerar också ljuset automatiskt beroende på hur mycket dagsljus som lyser in i kontoret. Det ser till att man inte använder konstgjort ljus mer än nödvändigt, vilket sparar energi. I de större sammanträdesrummen kan användarna styra ljusets ljusstyrka och färg med en enkel knapptryckning.

   

  Det färdiga belysningskonceptet kombinerar Pentagons egna designkunskaper med de senaste innovationerna från Philips Lighting.

  • Celino LED BCS680
   Celino LED BCS680
   Celino är ett komplett sortiment av armaturer som kan integreras i arkitekturen och som avspeglar den rådande marknadstrenden mot allt mindre enheter med allt högre optiska prestan...
  • eW Blast Powercore
   eW Blast Powercore
   eW Blast Powercore är en LED-belysningsarmatur för högintensiv väggbelysning med vitt ljus som förbrukar mindre energi än armaturer utan LED-teknik. Ger ett stort urval av färgtemp...

  Liknande projekt