Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Vasakronan sparar
  40 MWh per år

  Kista Entré,

  Stockholm, Sverige

   

  Vasakronan ville minska energiförbrukningen i garaget men behålla samma ljusnivå

  Enkelt montage med Philips Pacific LED

  Vi gör en årlig besparing
  på 40MWh

   

  utan att ljuskvaliteten har försämrats."

   

  Anders Liljegren

  Enkel installation med Pacific LED

  Utmaningen

   

  Allmänbelysningen i Vasakronans garage i Kista Entré bestod av lysrörsarmaturer med varmvitt ljus som drog mycket energi och krävde frekvent underhållsarbete.De ville därför ha effektiv LED-belysning med god ljusnivå och kort återbetalningstid.

  Tålig industribelysning tack vare Philips.

  Lösningen

   

  I det 12 000 m2 stora garaget installerades 330 st. Pacific LED gen2-armaturer (4 000 K) på vajer samt vägg. Man installerade även LED-ljus med rörelsesensorer som tänder belysningen sektionsvis när en bil kör in i garaget. – Pacific LED passade vårt montage. Armaturen är lika lång som den T5-armatur som vi hade och fästena är av samma typ. Montagearbetet blev enkelt att utföra och därmed kostnadseffektivt.Eftersom Pacific LED har fördragna elledningar kunde vi på ettenkelt sätt ta bort våra defekta elledningar. Pacific LED har ocksåen smart elanslutning till själva LED-insatsen. Det gör att det gårsnabbt att byta LED-modul om det skulle uppstå problem eller omman vill flytta en LED-modul till en annan armatur. Det ger flexibilitet,säger Anders Liljegren.

   

  Idag har man en effektivare belysning med lägre drifttid och mindre underhållsarbete.– Vasakronan är miljöcertifierat och klimatneutralt, vi köper baragrön el. Med LED-belysningen har vi fått högre ljusnivå till lägreinstallerad effekt. Vi gör en årlig besparing på 40MWh utan attljuskvaliteten har försämrats och vi kommer att få mycket lägreunderhållskostnader än tidigare, säger Anders Liljegren.

  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Pacific LED är marknadens mest energieffektiva alternativ för 1:1-ersättning av vattentäta lysrörsarmaturer med effekt på upp till 2x58 W för energibesparingar på upp till 53 %. Ar...

  Liknande projekt