Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Karolinska Universitetssjukhuset

  Karolinska,

  Huddinge, Sweden

   

  Innovationsplatsen på Karolinska ville ha belysning som representerade framtiden.

  Jag känner mig piggare
  och är mer

   

  alert. Det här känns som framtidens kontor. Emma Loven, Verksamhetsansvarig på Innovationsplatsen"

  Personal på Innovationsplatsen.

  Utmaningen

   

  Innovationsplatsens kontor byggdes om och ljusmiljön skapades med T8-lysrör och akustikproblemen löstes med hängande ljudabsorbenter somgav ett rörigt intryck. Varken ljus- eller akustiklösningen svarade mot den nya moderna kontorsmiljön och det var även svårt att få indagsljus i lokalen.

  Kontoret på Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

  Lösningen

   

  Under hösten 2013 installerades Soundlight Comfort Ceiling på Innovationsplatsen. Totalt har 550 takplattor installerats påhela kontorsområdet, i köket och i två mötesrum.

   

  Installationen har också varit föremål för en studie som genomförts vid Stressforskningsinstitutetvid Stockholms universitet i samarbete med KTH, Philips och Ecophone. Man har studerat medarbetarna före och efter förändringen i ljusmiljön och bland annat undersöktsambandet mellan dagsljusintaget och den nya kontorsbelysningen.

   

  Resultaten från studien visar att den nya belysningen har skapat bättre ljuskomfort. Ljusetfördelas bättre och på att annat sätt i rummet. Med mindre reflexer skapas bättre synergonomi ochdet går lättare att läsa – något som kan antas öka arbetsprestationerna.Att den nya dagsljusliknande ljusmiljön ochförbättrade akustiken gjort skillnad intygas även avmedarbetarna som överlag känner sig piggare och mindre stressade.

  • Smart Interfaces
   Smart Interfaces
   Serien ToBeTouched består av användargränssnitt som förenklar användarnas hantering av systemet/armaturerna Det finns ett ToBeTouched-gränssnitt för nästan varje armatur/styrenhet...

  Liknande projekt