Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Skapar den där
  känslan av dagsljus

  E.ON, Malmö, Sverige

   

  Läs om hur kontorsbelysning hjälper E.ON att sätta nya standarder inom hållbarhet

  Sammanträdesrummet upplyst med Philips lösningar för kontorsbelysning hos E.ON, Malmö

  När lamporna
  släcks

  kan man inte se armaturerna, bara taket. Och när lamporna är tända får man mer en känsla av dagsljus. Det känns nästan som att vara utomhus.”


  – Hans Björk, teknisk chef, E.ON Fastigheter Sverige AB

   

  En bättre stämning i sammanträdesrummen på E.ON:s kontor, Sverige, belyst med Soundlight Comfort-belysning från Philips

  Utmaningen

   

  När det banbrytande elbolaget E.ON renoverade sitt kontor ville man förbättra personalens belysningsmiljö. Men som ledare inom energieffektivitet var det också viktigt för E.ON att vara en bra förebild för sina kunder genom att hitta en hållbar lösning.

  Rätt belysning

   

  LED var den perfekta lösningen. Det nyrenoverade kontoret bestod av tre stora projektrum och tio små sammanträdesrum, samt ett sällskapsrum där kollegerna kan koppla av. Vi satte igång med att byta ut de befintliga lysrören mot infällda CoreView-paneler och StyliD Mini 17w infällda spotlights. Resultatet är en trevlig och luftig miljö som gör personalen avslappnad och produktiv.

   

  I det stora sällskapsrummet använde vi SoundLight Comfort takarmaturer i det nya upphängda taket. Dessa armaturer har samma mått som takpaneler, men de ger också ett klart och uppfriskande ljus, samtidigt som de absorberar ljud och dämpar eko. I likhet med alla våra LED-produkter använder SoundLight-panelerna avsevärt mindre ström än traditionell kontorsbelysning. De inbyggda armaturerna styrs i hela kontoret med DynaLite/DALI- och Occuswitch-styrsystem. Förutom att styrsystemen gör det möjligt för användarna att välja mellan fem ljusinställningar har de även dagsljusreglering och rörelsedetektering.

   

  Eftersom man aldrig använder mer konstgjort ljus än vad som krävs har företaget gjort avsevärda energibesparingar. Med en förbättrad arbetsmiljö och lägre energiförbrukning har E.ON uppnått alla sina mål. Ett enkelt byte till LED har gjort en enorm skillnad.

   

  Genom att byta ut T5- och T8-rör mot LED-belysning såg man en minskad energiförbrukning på 28 % respektive 48 %. Eftersom LED-lamporna inte avger värme sparar man dessutom in på kostnader för luftkonditionering under sommaren och de hållbara LED-ljuskällorna behöver inte bytas ut på minst 15 år.

  • CoreLine för infällt montage
   CoreLine för infällt montage
   Oavsett om kunderna renoverar eller bygger nytt vill de ha belysning med hög ljuskvalitet och låga energi- och underhållskostnader. Vår nya LED-serie CoreLine Recessed är idealisk ...

  Liknande projekt