Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Dekorativ
  LED-belysning

  i unik kulturmiljö

  Stadshuset,

  Stockholm, Sverige

   

  Ljuskällorna är en del av kristallkronorna. Därför var det viktigt att hitta ljuskällor som smälte in.

  Fin belysning i Prinsens galleri

  LED-ljuskällorna upplevs
  som en

   

  integrerad del av armaturerna."

   

  Tomas Franck, Ljusdesigner

  Philips kronformade ledljuskälla
  Lampett med ledljuskälla

  Utmaningen

   

  Eftersom ljuskällorna är en del av kristallkronornas uttryck var det viktigt att hitta ett estetiskt tilltalande alternativsom skulle smälta in i den anrika miljön. Utmaningen låg i att hitta energieffektiva glödlampsersättare som liknar kronljuslampan och är visuellt tilltalande, som har klart glas och som ger samma varma ljus.

  Belysning i Gyllene salen

  Lösningen

   

  Lösningen blev de dimbara LED-lamporna MasterLEDluster som är kronljusformad och MasterLEDcandle som båda är speciellt framtagna för dekorativ allmänbelysning. I Prinsens galleri installerades MasterLEDcandle 3W, E14 och i Gyllene salen MasterLEDluster 4W, E14. I Blå hallen, byttes glödlamporna på60W med E27-sockel ut mot MasterLED 8W, E27.

   

  MasterLEDluster och MasterLEDcandle ger ett glödljusliknande, gnistrande ljus. Ingen annan leverantör kunde erbjuda enLED-lampa med så varmt ljus och ett ljusflöde som motsvarade de tidigare installerade kronljuslamporna på 40W, säger Tomas Franck. Genom att uppgradera till LED-belysning i Prinsens galleri, Gyllene salen och Blå hallen sparar vi 105 000 kWh per år. Det innebär att CO2-utsläppen minskar och det är mycket bra ur miljösynpunkt.

   

  Eftersom LED-lamporna har 20 gånger längre livslängd än kronljuslamporna blir underhållskostnaderna betydligt lägre. Framöver behöver vi bara byta lampor vart fjärde eller femte år, berättar Gunnar Kempe Stockholms Fastighetskontor.

  • MASTER LEDluster
   MASTER LEDluster
   MASTER LEDluster ger gnistrande ljuseffekter som påminner om de från klassiska glödlampor och passar utmärkt för allmän- och dekorationsbelysning inom hotell- och restaurangbransch...
  • MASTER LEDcandle
   MASTER LEDcandle
   MASTER Plastic LEDcandle & luster-serien ger gnistrande ljuseffekter för en välkomnande, varm atmosfär, vilket gör den perfekt för allmänbelysning inom hotell- och restaurangbransc...

  Liknande projekt