Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Minskade kostnader med hållbar
  LED-belysning

  Arlanda

  Stockholm, Sverige

   

  Swedavia ville ha en mer hållbar och energieffektiv belysning på terminal 5/pir F

  Terminal 5 på Arlanda har Philips downlights LuxSpace

  Underhållskostnaderna
  har minskat,

   

  vilket var en primär målsättning."

   

  Lars-Olof Nilsson

  Philips LED-downlights på Arlanda flygplats

  Utmaningen

   

  Swedavia AB har sedan länge haft som mål att energieffektivisera terminal 5 och undvika energikrävande och bräckliga belysningslösningar. Samtidigt krävs prisvärd och flexibel belysning som passar det specialdesignade taket med varierande höjd.

  Philips StyliD i butiker på Arlanda

  Lösningen

   

  Total installerade man 3 600 infällda LuxSpace LED-armaturer som direkt ersättning för de tidigare metallhalogenarmaturerna. Philips hjälpte till att ta fram specialverktyg för att göra de befintliga öppningarna i taket större samt särskilda adapterringar för de öppningar som var för stora. Man installerade LuxSpace Mini på tre meters höjd, LuxSpace Compact på fyra och LuxSpace Compact power på sex till åtta meter.

   

  I butiker och caféen monterades olika LED-spots på 3-fasskena, t ex StyliD samt ett litet antal TurnRound Round. Gångtunneln till parkeringshuset vid terminal 5 fick 150 st LuxSpace High Efficiency-armaturer med lika mycket ljus som Compact-versionen men längre energiförbrukning.

   

  – Återbetalningstiden för LED-installationen iterminal 5/pir F är tre till fem år. Vi har minskatenergiförbrukningen med 30 till 60 %. På de ytordär armaturerna är tända dygnet runt sparar vi30 % energi. Den minskade effektförbrukningen ärbra för miljön och ger oss lägre energikostnader.I enbart pir F kommer vi att sänka underhållskostnadernamed 500 000 kr per år. Av totalt 4000 till5000 installerade LED-armaturer har endast enarmatur fallerat. Det är mycket bra statistik, sägerLars-Olof Nilsson.

  • LuxSpace, recessed
   LuxSpace, recessed
   Våra kunder vill optimera alla sina resurser, vilket inte endast innefattar deras löpande kostnader (för t.ex. energi) utan även de mänskliga resurserna och därför blir energibespa...

  Liknande projekt