Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Fin ljussättning förstärker
  Kaknästornets profil

  Kaknästornet,

  Stockholm, Sverige

   

  Fin ljusättning förstärker Kaknästornets profil

  Fasadbelysning på kända Kaknästornet

  Vi är Valued Added

  Partner till

   

  Philips. Philips har väldigt bra ljusstyrning, både nätverksstyrning och DMX. Det ger flexibilitet i installationen"

   

  - Marcus Boij Haraldson, teknisk chef på Informationsteknik Scandinavia AB

  Fasadbelysning med Philips armaturer
  Fasadbelysning med ColorReach och ColorGraze

  Utmaningen

   

  Teracom ville att hela tornet skulle belysas och grundljussättningen skulle uppfattas som vitt naturligt ljus. Man ville också ha möjlighet att göra spektakulära ljusspel med färgat ljus. Belysningslösningen skulle även vara energieffektiv. Den stora utmaningen var att Teracom ville använda färgat ljus.

  Fin ljussättning förstärker Kaknästornets profil

  Lösningen

   

  Istället för att använda separata armaturer för vitt ljus och färgat ljus har vi av kostnads- och utrymmesskäl endast använt RGB-armaturer. Det var en utmaning att balansera blandningen mellan rött, grönt och blått så att tornet uppfattas som belyst i vitt. Jag tycker vi har fått ett bra resultat. Philips OPTIBIN-teknologi som gör att armaturer av samma typ ger samma färger underlättade så vi slapp justera varje enskild armatur, säger Marcus Boij Haraldson.

   

  12 kraftfulla LED-strålkastare ColorReach belyser Kaknästornets betongfasad nerifrån och upp till den undre av de fyra balkongerna under restaurangen. 64 linjära LED-armaturer ColorGraze är placerade på de tre nedre balkongerna samt på en balkong över restaurangen och alla belyser tornet uppåt.

   

  På den fjärde balkongen, alldeles under restaurangen, belyser fyra ColorReach-strålkastare tornets fasad uppåt. För att slippa dra nya styrkablar utnyttjades Teracoms befintliga nätverk för belysningsstyrningen. Alla armaturerna styrs enkelt från en pekskärm.

     

  • ColorReach Powercore
   ColorReach Powercore
   ColorReach Powercore är den första LED-armaturen som är tillräckligt kraftfull för att belysa stora arkitektoniska fasader på ett strålande och dynamiskt sätt. ColorReach Powercore...

  Liknande projekt