10 skäl att byta till LED-lysrör

10 skäl att byta till LED-lysrör

Om du vill spara pengar, tid och el, och samtidigt vara snäll mot miljön, så är LED-lysrör ett lysande alternativ.
LED-lysrör fungerar i befintlig armatur och är en enkel uppgradering till en modern lösning. Det är bara att skruva i ett LED-lysrör, sen har du plötsligt en bättre och mer kostnadseffektiv belysning.

1. LED-lysrör sänker energikostnaderna
Du sänker energiförbrukningen rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör.

2. LED-lysrör minskar underhållskostnaderna
Du minskar underhållskostnaderna med två tredjedelar, eftersom LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre. Färre byten, färre arbetstimmar.

3. LED-lysrör ger lika bra ljus som kvicksilverlysrör
LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. Philips lightings LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel. Belysning är viktig för vår hälsa därför följer Philips lightings LED-lysrör självklart belysningsindustrins krav enligt EN12464-1.

4. LED-lysrör fungerar i befintliga armaturer
Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det
är armaturen som avgör, inte själva lysröret, precis som det är för exempelvis den traditionella glödlampan med E27-sockel. Överallt där befintlig armatur är användbar, är ett byte till LED-lysrör en mycket prisvärd lösning. Då får du ett bra ljus samtidigt som du förlänger armaturens livslängd med flera år.

5. Enkelt att byta till LED-lysrör
Att byta till LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör. Se hur du gör här.

6. LED-lysrör är fria från kvicksilver
LED-lysrör är helt fria från kvicksilver. Alla konventionella lysrör innehåller kvicksilver.

7. LED-lysrör bidrar till minskat koldioxidutsläpp
Byt till LED-lysrör och du bidrar till minskat koldioxidutsläpp, tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

8. LED-lysrör avger mindre värme
Cirka 80 procent av LED-lysrörens energi omvandlas till ljus och endast 20 procent till värme. För konventionella lysrör är fördelningen tvärtom, mindre energi går till ljus och avsevärt mycket mer värme produceras, vilket bidrar till att värmen ökar i lokalen. Under sommarhalvåret blir det extra kännbart.

9. Snabb återbetalningstid för inköp av LED-lysrör
Du spar in kostnaden för de nya LED-lysrören på kort tid. I Philips lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan du räkna ut återbetalningstiden. Du skriver in vilket elpris du har, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag, Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att räkna.

10. Enkelt att välja rätt LED-lysrör
Vill du maximera energieffektiviteten eller behöver du högsta ljusflöde? Eller har du en känslig verksamhet där en ljuskälla av glas inte bör användas på grund av splitterrisk? I vår produktväljare hittar du de LED-lysrör som är rätt för dig. 

Räkneexempel med Philips TCO-verktyg

Räkneexemplet visar en beräkning på en kontorslokal med 200 konventionella lysrör, 36 watt, som lyser 16 timmar per dag. Genom att byta ut alla lysrör till LED-lysrör mer än halveras elförbrukningen och underhållskostnaden minskar till en fjärdedel. Det ger en besparing på 17 000 kronor per år och en återbetalningstid på drygt två år.