Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Ett välkomnade
  yttre

  Skapa plats och ordning med ljus

   

  Passagerare som reser iväg eller anländer behöver koppla av och känna sig välkomna. Förbered för en fulländad flygplatsupplevelse med LED-belysningssystem som skapar en säker och inspirerande miljö i hela anläggningen.

   

  Använd även viktig skyltning och information som är lätt att läsa för snabb vägledning och bättre flöde för resenärer.


  Skapa en positiv och spännande reseupplevelse som gör din flygplats till förstahandsvalet. På terminalsidan har första intrycket betydelse.

  Använd även viktig skyltning och information som är lätt att läsa för snabb vägledning och bättre flöde för resenärer.
  Använd även viktig skyltning och information som är lätt att läsa för snabb vägledning och bättre flöde för resenärer.

  Ankomst- och avgångshallar

   

  Ankomst- och avgångshallarna är ofta de mest hektiska platserna på din flygplats. Passagerarna behöver orientera sig i en okänd, och ofta kaotisk, omgivning. Bra belysning hjälper passagerarna att på enklast möjliga sätt hitta dit de ska och därför bör miljön i avgångshallen vara bekväm och lugn så att det aldrig blir påfrestande att vänta, särskilt inte om planen är försenade.

  Terminalhall

  Inchecknings- och informationsdiskar

   

  Ju bättre ljuskvalitet, desto enklare är det för staben att interagera med passagerarna och kontrollera deras pass och resehandlingar. Det gör proceduren mindre påfrestande och mer tidseffektiv. Köandet går smidigare och alla är lugna och sansade.

  Incheckning

  Gater och rullband

   

  För en flygplats, som ofta är öppen dygnet runt, utgör gater och rullband flygplatsens nätverk. De sammanlänkar de olika områdena logistiskt.

   

  Se till att det är enkelt att hitta på flygplatsen med tydliga rutter som enkelt vägleder passagerare mellan punkt A och punkt B. Lägre ljusnivåer i hektiska områden ger en känsla av lugn. Ljusare omgivningar kan öka känslan av effektivitet och hastighet på rullbanden.

  Anslutning

  Tull- och passkontroll

   

  Säkerheten är viktigast för säker drift av flygplatsen, och dess anseende. Besökare förväntar sig att deras dokument ska kontrolleras snabbt och effektivt med minsta möjliga problem. Samtidigt måste medarbetarna uppträda både auktorativt och professionellt. Rätt belysning kan öka koncentrationsförmågan och underlätta ansiktsigenkänningen i tull- och passkontrollen. På så sätt förbättras flödet och hela processen blir mer effektiv och säker.

  Tull

  Områden för säkerhetskontroller

   

  I takt med att säkerheten på flygplatser ökar kontrolleras passagerarna noggrannare och oftare än någonsin tidigare. Kroppskontroller och skanningar måste genomföras på ett värdigt sätt för att se till att passagerarna känner sig respekterade och personalens agerande måste vara utom tvivel. Belysning ger det ljus säkerhetskontrollanterna behöver för att förbli uppmärksamma och kunna upprätthålla säkerheten.

  Säkerhetsbelysning

  Bagageutlämning

   

  En typisk bagageutlämning har bagagekaruseller eller band som levererar incheckat bagage till passagerarna. Det kan vara stressande för passagerare att vänta på sina bagage efter en flight.

   

  En lösning med naturligt ljus som liknar dagsljus gör det enklare och bekvämare för resenärer att snabbt hitta rätt bagagekarusell och hämta sina bagage så snabbt som möjligt.

  Hur belysningen påverkar passagerares humör.

  Bagagehantering

   

  Att ta hand om bagage bakom kulisserna och se till att allt fortsätter att röra sig kan vara ett stressigt jobb. 

   

  En lösning med naturligt ljus som liknar dagsljus ökar komforten och välmåendet hos den personal som måste utföra sitt arbete i trånga utrymmen. Det förbättrar även koncentrationen och kommunikationen samt minskar antalet bagagemisstag.

  Bagage

  Flygledning

   

  Flygledare är flygplatsens hjärta och är nödvändiga för säker drift. För att planen i luften ska flyga på ett säkert sätt och enligt tidtabell måste de dygnet runt vägleda piloterna med exakt noggrannhet. Misstag får inte ske. Utmaningen är att tillhandahålla exakt rätt miljö som främjar koncentrationsförmågan och gör det möjligt att snabbt kunna avläsa komplexa instrument – oavsett tid på dygnet.

  Flygledningscentralen. Hur belysningen påverkar produktivitet och stämning.

  Butiks- och väntområde

   

  Skapa anpassade belysningsdesigner som lockar resenärer och ser till att de har något att göra när de befinner sig i terminalen. Riktade, engagerande upplevelser stimulerar shopping, lyser upp viktiga platser i området, vägleder besökare och uppmuntrar till utforskning.

  Butiks- och väntområden på flygplatser

  Kontor och konferensrum

   

  Kontor och konferensrum har förändrats under årens lopp. Tidigare utrymmen för specifika uppgifter har nu förändrats till att ofta vara flerfunktionsutrymmen som är beroende av sofistikerade och dynamiska resurser – speciellt belysning. Organisationer måste arbeta hårdare än någonsin för att stödja många olika aktiviteter och många olika typer av medarbetare.

  Kontor och konferensutrymmen på flygplatser

  Fasader och arkitektur

   

  LED-belysning ger oöverträffad designfrihet när det gäller färg, dynamik, små system, arkitektonisk integrering och energieffektivitet. Detta öppnar upp för nya möjligheter att stärka varumärken och skapa miljöer, exempelvis genom att dynamiskt förändra belysningen med olika punkt- och färgeffekter. Arkitektonisk fasadbelysning kan på ett effektivt sätt förvandla flygplatsen till ett viktigt landmärke, ett levande exempel på gästfrihet och välkomnande.

  Flygplatsarkitektur och -fasader

  Vill du ta reda på mer?

   

  Kontakta vårt lokala kontaktcenter för frågor och mer information.