Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Se mer,

  betala mindre

  Palencia,

  Spanien

   

  Läs mer om hur staden blev till en mer beboelig och trivsam plats samtidigt som man sänkte såväl underhållskostnaderna som energi - förbrukningen och CO2-utsläppen.

  Palencias vägar upplysta på kvällen

  CityTouch är en innovativ

  belysningslösning som kan optimera offentlig belysning genom att öka trivseln,tryggheten och energibesparingarna samtidigt som underhållskostnaderna minskar.”
  Man och barn som leker på Palencias gator med belysning från Philips
  Människor som går omkring på Palencias gator i kvällsbelysning från Philips Lighting

  Utmaningen

   

  Palencias nätverk med föråldrade gatlyktor var dyrt och ineffektivt att driva och hade dålig färgåtergivning samtidigt som det släppte ut onödigt mycket C02. Men även om nätverket uppenbart tärde på stadens ekonomi hade man inte en tillräcklig budget för att renovera de 11 000 gatlyktorna.

  Philips lyser upp staden Palencia

  Rätt belysning 

   

  Palencias stadsråd letade efter en prisvärd lösning när man skulle förnya sin belysning genom ett energitjänstföretag (ESCO), Clece. Energitjänstföretaget stod för de första kostnaderna för uppgraderingen, så Palencia kunde betala tillbaka investeringen med de besparingar man skulle göra med den nya belysningen.

   

  Under den första fasen installerades 3 139 armaturer. Eftersom man ville ha energieffektiva lösningar användes Luma LED-lampor längs stadens huvudvägar och gator, medan Selenium LED-lampor installerades i bostadsområden och Villa LED-lampor valdes för stadens gamla kvarter. Armaturerna anslöts med Starsense RF-styrnoder till styrprogramvaran CityTouch, vilket gav fjärrstyrning av belysningen för olika områden.

   

  Skillnaden är som natt och dag. Den sänkta energiförbrukningen ger enorma ekonomiska och miljömässiga fördelar för stadens ledning, som lätt kan styra ljusnivåerna i olika områden via CityTouch. De nya armaturerna ger ljus med hög kvalitet och utmärkt färgåtergivning, vilket förbättrar trygghetskänslan och komforten. Till följd av detta har livskvaliteten i Palencia förbättrats avsevärt för både besökare och invånare.

  CityTouch

  CityTouch

  Ge staden liv. Flexibel och dynamisk styrning av stadens belysning med enkel drift.

  Visa produkt

  Uppgraderar

  stadens

  atmosfär

  Teamet

  Palencia kommun

  Kund

  Raquel López

  Projektledare – Philips

  Gabriel Rubí

  Projektledare – Palencias stadsråd

  Jaime Pontigo

  Projektledare – Clece

  Liknande projekt