Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Lysrörsränna för UVC-desinfektion

  Philips UV-C-lysrörsränna, kraften att skydda (ENDAST AVSEDD FÖR PROFESSIONELL ANVÄNDNING)

  Visa alla 8 produkter Philips
  Lysrörsränna för UVC-desinfektion
  Stäng filter Visa filter
  Visa fler filter
  Visa färre filter
  • Produkt
  • Effekt (W)
  • Dimning
  • IK rating
  • IES
  • Produktblad

  Sortera efter:

    Information om produktfamilj

    UVC-lysrörsrännan har utformats för att desinficera ytor och passar till många olika användningsområden. UVC-lysrörsrännan ger en heltäckande UVC-irradians med homogen ljusfördelning. Desinfektionsförmågan baseras på den effekt som används och på en specifik exponeringstid för ett givet avstånd från ytan. Vid användning ska inga personer närvara, på grund av den höga risken för ögon- och hudskador. Prestandan förstärks av en högreflekterande och hållbar aluminiumarmatur som ytterligare förbättrar effektiviteten och riktar UVC-ljuset mot de ytor som ska bestrålas. Lamphållarna och armaturgavlarna är skyddade mot UVC tack vare den särskilda avskärmningen. Det finns versioner med 1 eller 2 lampor, för både lysrörsrännan själv och lysrörsrännan med reflektor. Det ger dig ännu större flexibilitet.

    Fördelar

    UV-C-ljus inaktiverar de flesta virus och bakterier från ytor som exponeras för direkt strålning*1. UV-C-produkter för ytdesinficering som förses med våra UV-C-ljuskällor inaktiverar mer än 99 % av SARS-CoV-2-virus från ytor till under mätbara nivåer*2.
    Beprövad, effektiv desinficering under hela den användbara livslängden för ljuskälla och armatur
    Miljövänligt – inga ozonutsläpp under eller efter användning
    I kombination med säkerhetsanordningar, till exempel enheter till vilka åtkomsten kontrolleras, används den på ett säkert sätt
    *1 ”Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae”, reviderad, uppdaterad och utökad av A. Haji Malayeri, M. Mohseni, B. Cairns och J.R. Bolton. Med tidigare bidrag av Gabriel Chevrefils (2006) och Eric Caron (2006). Med fackgranskning av B. Barbeau, H. Wright (1999) och K.G. Linden.
    *2 Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by UV-C irradiation, 2020. Rapporten finns tillgänglig på https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8. UVC-irradiansen som användes i denna studie var 0,849 mW/cm2.

    Egenskaper

    Möjliga konfigurationer: 1 lampa eller version med 2 lampor
    Tillgänglig med eller utan reflektorer
    Philips T8 TUV-lampa ingår: 18 W eller 36 W
    UV-kortvågsstrålning, topp vid 253,7 nM (UVC)
    Högreflekterande aluminiumarmaturhus för bättre reflexionsförmåga och prestanda
    Alla plastkomponenter skyddas av en särskild UVC-avskärmning
    Olika monteringsalternativ
    Uppfyller alla tillämpliga regler och standarder

    Användningsområden

    Butik: Håll kundvagnar, hyllor och diskar fria från smittämnen
    Frisör- och skönhetssalonger: Desinficera rum där kunderna vistas, golv, speglar, stolar, ytor och andra känsliga områden
    Skolor: Desinficera klassrummens väggar, golv, skolbänkar och ytor
    Kontor: Neutralisera mikroorganismer i arbetsrum, möteslokaler och korridorer
    Banker: Desinficera diskar, bankomater och arbetsytor
    Hotell och restaurang: Desinficera hotellrum, receptioner och hotellgym
    Livsmedelsbutiker: Avlägsna bakterier på ytor och utrustning för livsmedelsberedning
    Badrum: Desinficera toalettbord, handfat och speglar

    Varning och säkerhet

    FARA: Riskgrupp 3 UV-produkt. Likt alla desinfektionssystem måste UVC-ljuskällor och -armaturer monteras och användas på korrekt sätt
    Direkt exponering för UVC kan vara farlig och resultera i en solbränneliknande reaktion på huden samt allvarliga skador på hornhinnan. Eftersom UVC är osynligt för ögat måste denna UVC-lysrörsränna monteras tillsammans med lämpliga säkerhetsåtgärder för att garantera att den kan användas på ett säkert sätt. UVC-lysrörsrännan får endast användas i en installation som består av lämpliga säkerhetsåtgärder, såsom de som anges i monteringsanvisningarna och/eller instruktionsböckerna.
    Philips UVC-enheter får endast säljas av behöriga partners och ska hanteras av professionella installatörer med expertkunskap inom UVC-belysning.
    Friskrivning:
    UVC-lysrörsrännornas effektivitet för inaktivering av vissa virus, bakterier, protozoer, svampar och andra skadliga mikroorganismer beskrivs under Fördelar. Signify och Signify-koncernen lovar eller garanterar inte att användningen av UVC-lysrör skyddar eller förhindrar någon användare från infektion och/eller kontaminering med skadliga mikroorganismer, sjukdomar eller sjukdomar. UVC-lysrörsrännor är inte godkända för, är inte avsedda för och får inte användas för att desinficera medicintekniska produkter. Utöver och utan begränsning av eventuella undantag eller ansvarsbegränsningar för Signify och Signify-koncernen som anges i något avtal om försäljning, distribution eller annat tillgängliggörande av UVC-lysrörsrännor, ska Signify och Signify-koncernen inte ha något ansvar för anspråk eller skador som kan uppkomma från eller vara relaterade till något användande av UVC-lysrörsrännorna utanför deras avsedda användningsområde eller i strid med deras installations- och driftinstruktioner, som var och för sig beskrivs under Användningsområden, i användarhandboken och/eller monteringsanvisningarna.
    Nedladdningar
    Leaflets
    Bilder
    • Hitta en produkt att lägga till
      
    • Hitta en produkt att lägga till
      
    • Hitta en produkt att lägga till
      
    Hitta en produkt att lägga till

    Kontakta oss

     

    Hör av dig till vår lokala kundservice om du har frågor eller önskar att prata med en specifik person.

    Hitta distributör eller partner

     

    Var kan du köpa våra produkter? Hitta din närmsta distributör nedanför.