Du besöker nu Philips lightings webbplats. Det finns en lokal version tillgänglig för dig.
Förslag

  Utmärkelsen City.People.Light 
  2013

  City People Light-utmärkelsen 2013

  Titta på videon om Rietberg som tilldelades första pris

  Rietberg, Tyskland

  Första pris – superplan för belysningen i en historisk stadskärna


  Rietbergs historiska stadskärna är ett perfekt exempel på ett övergripande initiativ med en komplett huvudplan. Hela staden har varit involverad i den kreativa processen för att hjälpa till att förbättra människors livskvalitet. Särskilt fokus ägnades åt belysningslösningar för barn och funktionshindrade. Accentbelysning integrerades i den traditionella arkitekturstilen för att bevara känslan av stadens historia.

  Dessutom bytte Rietberg ut all belysning till hållbara och energieffektiva LED-armaturer med uppkoppling till det smarta, digitala belysningsstyrsystemet CityTouch för fjärrstyrning av resurser. Projektet hade ett mycket välstrukturerat upplägg och planerades in i minsta detalj. Rietberg bevisade att en övergripande huvudplan inte bara är någonting som fungerar för stora städer. De går utmärkt att använda även för mindre och mellanstora städer. ”Den professionella organisationen av belysningen för byggnader, stora shoppinggator och grönområden har avsevärt förbättrat Rietbergs image, miljö och känsla av samhörighet. Det har också uppmuntrat till ökad turism och gynnat den lokala ekonomin.” säger Mr. Zhang Wen, Business Segment Marketing för Philips Outdoor i regionen Storkina.

  Belysningsdesignen genomfördes av Jochen Meyer-Brandis, belysningsdesigner/stadsplanerare på SMB Aachen. ”Det vinnande projektet från Rietberg och samtliga bidrag till förra årets utmärkelser understryker den viktiga roll som belysning kan spela för att skapa levande, attraktiva städer med människor – invånare och besökare – i fokus. Resultatet förändrade staden och gjorde stadskärnan till en säkrare, bekvämare och mer välkomnande plats” kommenterade juryordföranden för City People Light-utmärkelsen, Rafael Gallego om det vinnande bidraget.
  Rietberg

  Seoul, Sydkorea

  Andra pris – Yeoui Central River Park, Seoul, Sydkorea


  I Seoul lyckades man ta hänsyn till alla aspekter av stadsplaneringen när man skapade en öppen, offentlig yta för sina invånare i en stad där utrymmet är begränsat och varenda tomt normalt upptas av byggnader. Målet med renoveringsprojektet var att förändra stadens konservativa image genom att använda marken i närheten av flodområdet där det finns ett stort bostadsområde. Parken utstrålar harmoni och praktisk design och utgör en stark koppling till staden, människorna och floden – vilket i sin tur stärker hela Seouls stadsimage. Genom den imponerande användningen av olika nivåer av belysning skapar parken en varm, inbjudande tillflyktsort i storstaden. Juryn imponerades av den fantastiska kontrollen över ett så storskaligt projekt och anser att det verkligen sätter tonen för den nya stadsplaneringsvisionen i Asien. Belysningsdesignen gjordes av Lee Yeon So, ULP Co.
  Seoul

  Genève, Schweiz

  Tredje pris – Saint Gervais i Genève, Schweiz


  Ett utmärkt exempel på ett välplanerat och snyggt genomfört stadsplaneringsprojekt där belysningen passats in perfekt i stadsdesignen som ett av huvudelementen i staden Genève i Schweiz. Målet med designen var att omvandla ett högtrafikerat område till ett smart, väldesignat promenadområde för både invånare och besökare. Det kvalitativa genomförandet imponerar och sträcker sig över tre offentliga torg – Simon-Goulart, Saint-Gervais och Bel-Air – som nu har länkats samman genom konsekvent design och en belysningsplan som hjälper människor att hitta rätt mellan de olika områdena. Det som ger projektet det där lilla extra är den magnifika användningen av ljus och skuggor och samspelet mellan ljus, vind och människor. Belysningsdesignen skapades av LEA, Les Éclairagistes Associés i Lyon.
  Genève

  Zhengzhou, Kina

  Hedersomnämnande – Millennium Royal Plaza i Zhengzhou, Kina


  Millennium Royal Plaza är med sina 280 meter det just nu högsta tornet i centrala Kina. Som ett landmärke för provinsen Henan och en symbol för staden Zhengzhou passar tornet med sin nyklassiska stil väl in i omgivningarna. Den fridfulla zenkonceptbelysningen och ljusmönstrets ”in- och utandningskänsla” påminner människorna om att de lever i en stad med mer än 3 500 års historia. Tornet kallas Soul of City eftersom det nattetid ser ut som en lanterna, en perfekt koppling till staden, människorna, ljuset och historien. Juryn gav projektet ett hedersomnämnande för sitt nytänkande belysningskoncept och arbete för att förändra synen på asiatisk belysningsdesign som normalt använder mycket klara, gnistrande och färgstarka belysningsscheman. Tornet ger staden en ny identitet och en känsla av samhörighet.
  Zhenghou

  Wuppertal, Tyskland

  Hedersomnämnande – Nordbahnstrasse


  Den före detta spårvagnslinje som gick under namnet "Nordbahntrasse" och "Rheinische Eisenbahnstrecke" och som öppnades år 1879 har i dag omvandlats till en 22 km lång led för cyklister, inlines-åkare och vandrare som sträcker sig genom hela staden Wuppertal. Leden passerar genom sex tunnlar, över fyra viadukter och ett oräkneligt antal broar. Den gör att invånarna snabbare kan ta sig in till stadskärnan och förbättrar fritiden för såväl invånare som turister. Projektet i Wuppertal fick ett hedersomnämnande för projektets regionala karaktär och det särskilda skyddet av den lokala faunan.
  Wuppertal

  Kontakta oss

   

  Använd det här formuläret för företagsförfrågningar om våra professionella belysningssystem

   

  Använd detaljformuläret för utförliga frågor