Fler varumärken från

Vitt ljus

i din värld

Belysningssystemet ComoPolis

Gör din stad till en angenämare plats att vistas på kvällarna med CosmoPolis. Den här ljuskällan ger rent vitt ljus som för omgivningarna att kännas snygga och välkomnande.

 

CosmoPolis hjälper dig inte bara att attrahera mer människor till stadskärnan. Den ger också minskade driftkostnader och minimerar dina koldioxidutsläpp. Och eftersom vitt ljus hjälper människor att se bättre och urskilja färger tydligare bidrar CosmoPolis dessutom till ökad säkerhet på vägarna.

Människor promenerar på ett väl upplyst torg med vitt ljus från Philips

Spara pengar

 

Byt till energibesparande vitt ljus. CosmoPolis är 30–70 % energieffektivare än andra konventionella vita ljuskällor, vilket innebär att du minskar dina energikostnader. Dessutom behåller ljuskällorna sin ljusstyrka under hela den långa livslängden, vilket minskar kostnaderna för underhåll och byten av ljuskällor.

Som om inte det vore nog innebär ljusprestandan hos CosmoPolis också att du kan öka stolpavståndet mellan armaturerna vilket ger dig en lägre investeringskostnad.

Philips CosmoPolis ger effektiv belysning på en hållplats
Utsidan av en byggnad lyses upp med vitt ljus från Philips

Miljövänlig belysning

 

Med CosmoPolis är det enkelt att vara miljövänlig. CosmoPolis förbrukar 50 % mindre energi än kvicksilverlampor, vilket innebär en besparing på över 100 kg koldioxid per ljuskälla och år. Den länga livslängden innebär också mindre tillverkning och återvinning och den mindre storleken på armaturen minimerar mängden förpackningsmaterial och transportvolymen.

Tack vare sin energibesparande potential har CosmoPolis utnämnts till en Philips Green Flagship-produkt.

Porto i rampljuset

Staden Porto i Portugal var ute efter miljövänlig belysning som kunde minska deras energikostnader, minimera underhållet och skapa en vackrare miljö. MASTER CosmoWhite och MASTER CityWhite var den perfekta lösningen. CosmoWhite sparar energi och minskar koldioxidutsläppen. Dessutom är den blyfri och har lågt kvicksilverinnehåll. Armaturerna använder elektroniska PrimaVision-driftdon med en livslängd på 60 000 timmar.

 

Det varmvita ljuset har fått en dramatisk effekt på kvällsmiljön i centrala Porto. Människor på uteserveringarna känner sig nu som en del av caféet i stället för utomhus och torgen ser större och mer välkomnande ut.

Människor promenerar på en gata med belysning från Philips