Förslag

    Philips tar den traditionella glödlampan in i 2000-talet

    januari 30, 2015

    Äntligen är den här: Philips klara LED-lampa och världens första LED-lampa med innovativ lins och vackert varmvitt ljus

     

    Frankfurt, Tyskland – Marknadsledande Philips Lighting har gett den traditionella glödlampan sin största make-over på över hundra år. Den nya 40 W-ekvivalenta LED-lampan har den klassiska formen och det klara varma ljuset vi är vana vid – men med en helt ny värld av effektivitet. En banbrytande innovativ lins ger ljus runt om medan den traditionella formen och det gedigna ljuset passar utmärkt i vardagsrum och andra utrymmen där det är viktigt med vacker belysning.

     

    En klar klassiker möter LED

    Den traditionella glödlampan fortsätter att fasas ut och många är de användare som inte vill se den försvinna. Men med Philips klara LED-lampa kan du hålla fast vid det ljus du älskar och samtidigt få alla fördelarna med modern LED-teknologi. Philips klara LED-lampa låter den vackra originalformen leva kvar men utgör en idealisk ersättare för 40 W-standardlampan (A60-form). Resultatet är en oerhört energieffektiv och prisvärd ljuskälla med en livslängd på upp till 25 000 timmar. Det gnistrande varma ljuset har ett ljusflöde på 470 lm och håller mycket hög kvalitet, även vid dimring.
     

    "Med vår prisbelönta LED-lampa har vi bevisat att vi kan matcha ljuskvaliteten hos de gamla glödlamporna. Vår klara LED-lampa kombinerar den estetiska skönheten och formen hos den traditionella glödlampan med fördelarna med LED”, säger René van Schooten, VD för Light Sources & Electronics på Philips Lighting. ”Tack vare vår innovativa LED-teknologi är lampan väldigt energieffektiv och innebär en besparing på upp till €10 per lampa och år jämfört med glödlampor."

     

    Philips har även lanserat Hue lux; marknadens första smarta LED-lampa med vitt ljus och perfekt dimring via din mobiltelefon. Hue lux ger högkvalitativt vardagsljus med hållbar LED-teknologi och fullständig kompatibilitet med Hues appar och styrenheter. Det klara varma ljuset kan styras från din smartphone eller surfplatta – oavsett vart du befinner dig.

     

    Philips klara LED-lampa (40 W-motsvarande) är tillgänglig från och med juli 2014.

     

    Egenskaper:

    • Innovativ lins för en gnistrande (glödtrådsliknande) ljuseffekt
    • Dimbar
    • Form: A60
    • Livslängd: 25 000 timmar
    • Färgtemperatur: 2 700 K (varmvitt ljus)
    • Lumen: 470 lm (motsvarar 40 W)
    • Energi- och kostnadseffektiv: 85 % energieffektivitet (6 W ingångseffekt: 78 lumen/W)
    • Perfekt ljusfördelning (ljus runt om) : > 240D
    • Idealisk för användning i hemmiljö, hotell- och restaurangbranschen samt detaljhandeln

    För mer information, var god kontakta:

    Pia Lindhe

    Head of BC&D and B2G Nordics

    Tel: +46 70 204 22 18

    E-mail: pia.lindhe@signify.com

    Om Philips

    Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHIA), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2014 en försäljning på 21,4 miljarder euro, cirka 105 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Företaget är ledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva belysningslösningar och nya användsningsområden inom ljus, såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press