Förslag

    Ta hand om dina ögon med nya Philips EyeCare Desk Light


    En ny serie armaturer av god kvalitet, designade för att förse dina ögon med komfort och omtanke.

    februari 6, 2014

    Kontich, Belgien – Philips presenterar sin nya kollektion EyeCare Desk Lights, en ny linje skrivbordslampor designade för att ge dina ögon den optimala komforten under läsning och arbete. Skrivbordsarmaturerna i Philips EyeCare-kollektion har LED-ljus med mindre bländning som innebär mindre belastning på ögonen – utan att kompromissa med ljuskvaliteten. Varje modell är intelligent designad för att göra vardagliga sysslor enklare, säkrare och mer effektiva, allt för att motverka effekten av många timmar framför datorskärmen.

     

         Vår syn är vårt viktigaste sinne då det står för 83 % av informationen vi tar in från omvärlden och idag ställer vardagslivet större krav än någonsin på våra ögon; därför måste vi ta väl hand om dem. Att titta på stora TV-skärmar, ägna sig åt spel på diverse konsoler samt frekvent använda av surfplattor och SmartPhones innebär en stor belastning på det mänskliga ögat och gör det än mer viktigt att vårda synen. Bordslamporna i Philips EyeCare-serie är särskilt framtagna för att replikera effekten av svalt dagsljus som förstärker ditt fokus och underlättar koncentration medan du läser eller jobbar. Man har använt sig av ett optimalt ljusrecept för att skapa bästa möjliga förutsättningar i ljuset.

     

     


    Philips EyeCare-kollektion tar hand om din syn genom LED-ljusets avbländande effekt och den anpassade belysningsnivån som inte orsakar onödig belastning på ögonen. Den specialanpassade optiken garanterar att ljuset fördelas enhetligt och riktas direkt mot läs- och arbetsområdet för en bekvämare upplevelse utan ljus som bländar och stör. Resultatet är mindre trötta ögon och en mycket behagligare känsla.

     

    Olika arbetsuppgifter kräver olika nivåer av ljusintensitet, och därför låter Philips EyeCare dig justera ljusstyrkan till den idealiska nivån för dig och den aktuella uppgiften – oavsett om du ska läsa din favoritbok vid läggdags eller skriva klart den där viktiga rapporten till din chef.

     

    Andreas Bahnsen på Philips Lighting säger: “Vi på Philips har gjort omfattande efterforskningar som visar vilken positiv effekt god belysning har på koncentrationsförmågan och prestandan och därför lanserar vi en särskild kollektion med skrivbordslampor som ger optimal synkomfort och hjälper dig behålla fokus. Genom att skydda ögonen från oönskad bländning och allmänt obehag kan du motverka den belastning på ögonen som många timmar framför datorskärmen innebär samtidigt som du behåller koncentrationen – oavsett om du studerar, jobbar eller njuter av lite fritid.”

     

    Kollektionens smidiga design tar sig perfekt ut på varje skrivbord och arbetsstation och armaturerna finns tillgängliga i sex stilrena versioner, ’Robot’, ’Mallet’, ’Pivot’, ’Spoon’, ’Blade’ och ’Lamina’ som alla ger dina ögon ovärderlig avlastning och komfort i vardagen

     

    Rekomenderat konsumentpris: från 1 009 sek

     

    Philips EyeCare-armaturernas egenskaper:

     

    Optimal synkomfort
    • Designad att för att reducera bländning och minska belastning på ögonen
    • Särskild optik för jämn ljusfördelning
    • Anpassa ljusstyrkan för optimal synkomfort*

     

    Behåll koncentrationen
    • Svalt dagsljus som är idealiskt för fokuserad läsning och arbete

    Skapa idealisk ljussättning
    • Exakt inställning med stegvis touch-dimring*

     

    Ergonomisk design
    • Utvidgad räckvidd för maximal komfort vid läsning
    • Inbyggd USB-port för laddningsenheter*

     

    (*Endast tillgänglig i specifika produkter)

     

    För mer information, var god kontakta:

    Namn: Lena Segerdahl
    Sektor/avdelning: Philips Consumer Lighting
    Tel: 070 817 70 34
    E-mail: lena.segerdahl@signify.com

    Om Royal Philips Electronics

    Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom hälsa, livsstil och ljus.

    Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 115 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 23,3 miljarder euro 2013, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/press