Förslag

    Philips introducerar LumiStone – innovativ och inspirerande design för kontoret

    mars 21, 2012

    Tillsammans med designchef Henning Solfeldt på PLH Arkitekter, har Philips utvecklat en helt ny typ av armatur för kontorsmiljöer, LumiStone. Det moderna kontoret avspeglar i allt högre grad företagets profil. Det gör att inspirerande och väldesignade LED-armaturer blir viktiga inslag i de attraktiva och trivsamma miljöer man vill skapa för personalen. Den innovativa Philips LumiStone-armaturen är väl anpassad för den här trenden. Med sin moderna design och höga ljuskvalitet kan den bli ett lyft för såväl receptionen som sammanträdesrummet



     

    ”Samarbete, diskussioner och idéutbyten är några av de viktigaste aktiviteterna på dagens kontor. Målet för den nya armaturen är att ge en energieffektiv belysning i en modern design som förhöjer ljusmiljön och skapar en inspirerande atmosfär. Och i LumiStone tycker vi att vi har tagit fram en armatur som gör just detta”, säger Henning Solfeldt, designchef på PLH Arkitekter som ansvarat för designen.

    Inspirationskällan för LumiStone designen är de släta och mjuka stenar man hittar i strandkanten, och den slutliga ellipsformen valdes för att den är den mest harmoniska, ur alla vinklar. Philips LumiStone med sin naturinspirerade design, sina mjuka linjer och sitt nätta format kan skapa en varmare och mer hemlik känsla på kontoret än de traditionella lysrören. Genom modern design och högkvalitativ LED teknik hjälper den till att öka personalens välbefinnande.

     

    Nytänkande med många möjligheter

     

    LumiStone är en pendelmonterad armatur som uppfyller alla normer för kontorsbelysning. Den kan användas både som allmänbelysning och för arkitektoniska ändamål. Flexibiliteten gör att LumiStone kan användas över hela kontoret, i sammanträdesrum, på arbetsplatser med datorskärmar och i fikarum
    .
    ”LED-tekniken ger Philips möjlighet att skapa armaturer i andra former än vad som tidigare var möjliga med traditionella glödlampor. Partnerskapet med PLH Arkitekter och Henning Solfeldt är ett utmärkt exempel på hur vi genom att samarbeta kan kombinera morgondagens teknik med högklassig design och skapa inspirerande kontorsutrymmen som ökar personalens välbefinnande. Detta samtidigt som vi får en fantastisk ljuskvalitet”, säger Morten Felding, Nordisk VD för Philips Lighting.

    LED-kuporna i LumiStone fungerar både som effektiva energibesparingsdetaljer och som avbländare, samtidigt som de är innovativa och vackra. Personalen inte störs av ljuset.

     

     

     

    Det finns LumiStone-alternativ med 25 % indirekt och 75 % direkt ljus. De lyser upp väggar och tak och ger ett behagligt bakgrundsljus även om det mesta ljuset riktas mot skrivbordet.
    LumiStone är den första pendelmonterade LED-armaturen som uppfyller normerna för kontorsbelysning. Ljusutbytet är på över 100 lm/W. Nyligen introducerade Philips också PowerBalance-armaturen, den första infällda LED-armaturen som uppfyller alla normer för kontorsbelysning. Denna ger också ett ljusutbyte på över 100 lm/W (110 lm/W för utförandet med 3 400 lumen). De nya LumiStone- och PowerBalance-armaturerna från Philips har satt nya standarder för ljuskvalitet och ljusutbyte i branschen, och båda överträffar de den traditionella lysrörstekniken.

     

    För fler nyheter från Philips, besök Philips nyhetsrum på Mynewsdesk

    För mer information, välkommen att kontakta:

    Pia Lindhe

    Corporate Communications Director

    Philips Norden
    Tel: +46 702 04 22 18
    E-mail: pia.lindhe@signify.com

    Om Philips

    Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 122 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,6 miljarder euro 2011, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter