Fler varumärken från

Säkrare gator året runt med

Philips LED-vägbelysning

Holbæk,
Danmark


Upptäck hur Holbæk förbättrar livskvaliteten och sparar pengar genom modern gatubelysning

 

Philips LED-belysning för gator i Holbaek, Danmark

Vi kan minska eller öka
belysnings-

   

nivån i varje enskild armatur när som helst, vilket ger bästa möjliga säkerhet i trafiken och för invånarna.”

 

– Ingenjör Erik Knudsen, trafik och underhåll, Holbæk kommun

 

Gata i Holbaek belyst av Philips-belysning

Utmaningen

 

När Holbaek kommun uppdaterade sin gatubelysning ville man sänka energiförbrukningen avsevärt. Efter att man hade tittat på flera alternativ såg man att belysning från Philips kunde göra så mycket mer och erbjöd flera sätt att spara pengar för att förbättra livet för lokalbefolkningen.

Rätt belysning

Holbaek behövde en smart lösning som skulle vara bra för alla de 69 000 invånarna, oavsett om de lever på landet eller i stadens centrum. Ingenjören Erik Knudsen förklarar: ”Till att börja med tänkte vi mest på energibesparingar. Vi insåg dock snabbt att övervakning och styrning av belysningen var lika viktigt med tanke på totala driftkostnader, trafiksäkerhet och invånarnas säkerhet.”

 

Philips gatubelysningsarmaturer var den första pusselbiten. Kommunen valde att installera 9 000 Copenhagen LED-lampor i hela staden. De ger en ökad trygghetskänsla tack vare det ljusa och klara sken de åstadkommer, som också säkerställer god sikt för förare.

 

Man konfigurerade till sist Philips CityTouch-programvara för enkel hantering av belysningssystemet. CityTouch kommunicerar med belysningsnätverket via ett webbgränssnitt, så att varje armatur kan övervakas enskilt och styras när som helst. Noggrann styrning av lamporna hjälper staden att förhindra eventuellt slöseri av energi och den ser till att gatorna har säker belysning om kvällarna. Dessutom gör den smarta övervakningen det möjligt för Holbaek att optimera underhållsarbetet, vilket ger säkrare gator året runt.


Den nya stadsbelysningen ligger långt före enligt ingenjören Erik Knudsen: ”Den totala energiförbrukningen har minskat med minst 75 % och eftersom elektriciteten utgör två tredjedelar av våra totala belysningskostnader förväntar vi oss mycket stora besparingar.”

  • Copenhagen City LED Big
    Copenhagen City LED Big
    Den ursprungliga Copenhagen-armaturen utvecklades i samarbete med Köpenhamns stadsarkitektkontor för att förbättra den estetiska aspekten av stadens belysning. I Copenhagen City LE...
CityTouch

CityTouch

CityTouch är en ny plug & play-lösning för storskalig styrning och övervakning av utomhusbelysningen via GSM-nätet.


Visa system

Förbättrar livet
för lokalbefolkningen

Teamet

Holbæk kommun, Danmark

Kund

Moe A/S

Teknikkonsult

SEAS-NVE

Entreprenör

Liknande projekt