Fler varumärken från

GPS-styrd belysning för stora

områden med intelligenta armaturer

Malmö stad, Malmö, Sverige

 

Malmö stad valde CityTouch-systemet med mjukvara och intelligenta armaturer som gör att de enkelt kan styra och kontrollera belysningen i Malmö via datorn.

Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

Vi ville
spara energi,

men framför allt ville vi ha möjlighet att styra belysningen, så att vi får rätt ljus på rätt plats vid rätt tillfälle."

 

- Johnny Clausen, ansvarig för drift och underhåll av gatubelysningen i Malmö stad.

Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet
Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

Utmaningen


När Malmö stad skulle byta ut sina 20 år gamla högtrycksnatriumarmaturerpå 150W ville man ha energisnål LED-belysning som kunde styras efter ljusbehov.

 

– Vi ville spara energi, men framför allt ville vi ha möjlighet att styra belysningen, så att vi får rätt ljus på rätt plats vid rätt tillfälle. Det var också viktigt att sänka underhållskostnaderna.

Utomhusbelysning från Philips - innovation och kvalitet.

Lösningen

 

Malmö stad ville ha en framtidssäkrad anläggning med den allra senaste belysningstekniken. – Varje enskild armatur skulle vara adresserbar och enkel att programmera och styra individuellt. Kombinationen av armaturen Copenhagen City LED och mjukvaran CityTouch var avgörande för vårt val av belysningslösning. Vi började med att göra en provinstallation på Lilla Nygatan.

 

Där installerade vi systemet CityTouch med 16 armaturer Copenhagen City LED och mjukvaran CityTouch. Det är en stor fördel att kommunikationsmodulerna är helt inbyggda i armaturerna – de syns inte alls. Den intelligenta gatubelysningen var så effektiv och enkel att hantera att vi nu installerat ytterligare 150 armaturer innanför kanalen i Malmö centrum, säger JohnnyClausen.

 

CityTouch är en webbaserad gatubelysning som enkelt kan styras och kontrolleras via datorn. De intelligenta LED-armaturerna med inbyggd GPS och energimätare kommunicerar via GPRS direkt med mjukvaran CityTouch. Med den inbyggda GPS-funktionen positionerar armaturerna sig själva.

 • Copenhagen LED Small
  Copenhagen LED Small
  Copenhagen LED designades i samarbete med Köpenhamns stadsarkitektkontor med syftet att förstärka estetiken i stadens belysning. Armaturens tidlösa design finns i två storlekar för...
  • Unikt opaliserat armaturtak skapar en behaglig belysningsomgivning
  • Avancerad LED-teknologi i kombination med de senaste styrenheterna för belysning
  • Framtidssäkrad: Hållbar LED-enhet och driftdon som kan uppgraderas
CityTouch

CityTouch

CityTouch är en ny plug & play-lösning för storskalig styrning och övervakning av utomhusbelysningen via GSM-nätet.

 

Visa system

Rätt ljus på  rätt plats i Malmö

The team

Johnny Clausen

Drift- och underhållsansvarig, Malmö stad

Nikola Ellerblad

Philips Lighting

Liknande projekt