Fler varumärken från

Se mer,

betala mindre

Palencia,

Spanien

 

Läs mer om hur staden blev till en mer beboelig och trivsam plats samtidigt som man sänkte såväl underhållskostnaderna som energi - förbrukningen och CO2-utsläppen.

Palencias vägar upplysta på kvällen

CityTouch är en innovativ

belysningslösning som kan optimera offentlig belysning genom att öka trivseln,tryggheten och energibesparingarna samtidigt som underhållskostnaderna minskar.”
Man och barn som leker på Palencias gator med belysning från Philips
Människor som går omkring på Palencias gator i kvällsbelysning från Philips Lighting

Utmaningen

 

Palencias nätverk med föråldrade gatlyktor var dyrt och ineffektivt att driva och hade dålig färgåtergivning samtidigt som det släppte ut onödigt mycket C02. Men även om nätverket uppenbart tärde på stadens ekonomi hade man inte en tillräcklig budget för att renovera de 11 000 gatlyktorna.

Philips lyser upp staden Palencia

Rätt belysning 

 

Palencias stadsråd letade efter en prisvärd lösning när man skulle förnya sin belysning genom ett energitjänstföretag (ESCO), Clece. Energitjänstföretaget stod för de första kostnaderna för uppgraderingen, så Palencia kunde betala tillbaka investeringen med de besparingar man skulle göra med den nya belysningen.

 

Under den första fasen installerades 3 139 armaturer. Eftersom man ville ha energieffektiva lösningar användes Luma LED-lampor längs stadens huvudvägar och gator, medan Selenium LED-lampor installerades i bostadsområden och Villa LED-lampor valdes för stadens gamla kvarter. Armaturerna anslöts med Starsense RF-styrnoder till styrprogramvaran CityTouch, vilket gav fjärrstyrning av belysningen för olika områden.

 

Skillnaden är som natt och dag. Den sänkta energiförbrukningen ger enorma ekonomiska och miljömässiga fördelar för stadens ledning, som lätt kan styra ljusnivåerna i olika områden via CityTouch. De nya armaturerna ger ljus med hög kvalitet och utmärkt färgåtergivning, vilket förbättrar trygghetskänslan och komforten. Till följd av detta har livskvaliteten i Palencia förbättrats avsevärt för både besökare och invånare.

  • Luma
    Luma
    Luma är en högeffektiv vägbelysningsarmatur med tydlig designprägel, perfekt kylning och minimalt underhåll för alla typer av vägar och gator. Ljusflödet, livslängden och energipro...
  • Selenium LED
    Selenium LED
    Selenium LED är en kostnadseffektiv armatur för vägbelysning som ger över 60 % energibesparing jämfört med traditionella lösningar. Den enkla, rundade formen minskar det visuella i...
CityTouch

CityTouch

Ge staden liv. Flexibel och dynamisk styrning av stadens belysning med enkel drift.

Visa produkt

Uppgraderar

stadens

atmosfär

Teamet

Palencia kommun

Kund

Raquel López

Projektledare – Philips

Gabriel Rubí

Projektledare – Palencias stadsråd

Jaime Pontigo

Projektledare – Clece

Liknande projekt